Entsyymit avuksi energiansäästöön

1
Metgenin tekninen johtaja Matti Heikkiä yrityksen laboratoriossa Rakentajantiellä Kaarinassa.

 

Entsyymejä on kaikkialla. Ne ovat valkuaisaineita, jotka mahdollistavat tai nopeuttavat kemiallisia reaktioita. Kun pureksit ruisleipää, suun amylaasientsyymit hajottavat leivän tärkkelyksen sokeriksi ja auttavat ruoansulatusta. Vatsalaukussa toiset entsyymit auttavat ottamaan talteen ravintoaineet.

Kaarinalainen Metgen Oy on erikoistunut teollisuuden käyttämiin entsyymeihin. Metgen on rakentanut palvelunsa niiden ympärille ja tekee yhteistyötä teollisuuden kanssa.

Yrityksen myynnistä 90 prosenttia menee ulkomaille. Asiakkaat löytyvät kemian teollisuudesta, pinnoite- ja maaliteollisuudesta ja esimerkiksi autonrenkaan valmistajista. Kotimaiset asiakkaat ovat puu- ja paperiteollisuudesta.

– Meidän ydinosaamistamme on geneettinen suunnittelu ja synteettinen biologia. Olemme niiden ympärille rakentaneet kokonaisvaltaisen palvelukonseptin, joka auttaa tuomaan teollisuuteen räätälöityjä ratkaisuja, jotka auttavat arkipäivän ongelmista, kuvailee Metgenin tekninen johtaja Matti Heikkilä.

Lue lisää 4.9.2019 lehdestä

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.