Kaarina ja Piikkiö 10 vuotta kimpassa – kannattiko kuntaliitos?

0
Kuntaliitoksen jälkeen Piikkiön viheralueet ja puistot ovat olleet entistä paremmassa hoidossa. Inkeri Lahdenperä, Mari Kadenius ja Jenni Lehtonen käyttävät ahkerasti uutta Kirismäen puistoa ja toivoisivat sinne enemmän tekemistä myös isoille lapsille.

Kaarinalle ja Piikkiölle tuli täyteen tänä vuonna kymmenen vuotta yhteistä taivalta. Ennen kuntaliitosta pelättiin, että Piikkiöstä tulee kuntaliitoksen jälkeen tuppukylä ja palvelut karkaavat Kaarinan keskustaan. Asukkaille tehdyssä kyselyssä peräti 47 prosenttia piikkiöläisistä vastusti liitosta.

Piikkiön valtuustossa keskustapuoluetta edustanut Janne Aso (kok.) oli yksi niistä päättäjistä, joka äänesti liitosta vastaan.

– Pelkona oli, että Piikkiön alue jää vähälle kehittämiselle ja kaupunki panostaa alueen palveluihin vain välttämättömät minimi-investoinnit, Aso muistelee.

Miten Aso ja muut piikkiöläiset näkevät kuntaliitoksen nyt? Tehtiinkö 10 vuotta sitten oikea päätös?

 

Lue lisää 25.9.2019 lehdestä