Postilaisten bonus

0

Heti alkuun, onnittelut, olet saanut Kaarina-lehden eteesi! Postilaatikolla on voinut olla vähän hiljaista alkuviikolla, koska Postin työntekijät eivät mukisematta nielleet sitä, että kustin pitäisi polkea puolta pienemmällä paikalla.
Posti on ymmällään, että työntekijät ovat ruvenneet lakkoilemaan. Tiukassa markkinatilanteessa jokainen työntekijä tietenkin haluaa kantaa kortensa kekoon. Paitsi tietysti toimitusjohtaja: hänen palkkionsa on noussut neljässä vuodessa 65% ja on nykyään 82 000 euroa kuussa. Kummallista, kun työntekijät eivät innostuneesti luovu kahden kuukauden palkasta toimitusjohtajan mallin perään.
Siltä varalta, että lakkoilevat työntekijät alkavat etsiä uutta työpaikkaa, Pahimuksella olisi Postille vielä muutama säästövinkki.
Vaihtakaa työntekijät kirjekyyhkyihin. Niille riittää ruokapalkka. Posti löytää keskimäärin yhtä hyvällä todennäköisyydellä perille kuin nytkin, tai ehkä paremmin.
Kun ruohonleikkaus ja vanhustenhoito on jo kokeiltu, olisiko aika laajentua tietotekniikkaan? Opettakaa tumpelot asiakkaat käyttämään nettiä. Ei tarvitse enää Kela-kirjeitä ja laskuja kuljetella ympäriinsä. Päästään lopuistakin työntekijöistä.
Tai viimeisenä oljenkortena voisi tarjota irtisanoutuvalle työntekijälle muhkeaa bonusta. Miten olisi päivän lehti maksutta kotiinkannettuna – siis jos kannat itse?

Pahimus seikkailee Kaarina-lehden verkkosivuilla kerran kuussa. Lehden kiukkuisen maskotin kaikkia jupinoita pääsee seuraamaan tilattavasta Kaarina-lehdestä. Tilaa digilehti täältä.