Suuret ikäluokat eläköityvät viimeistään nyt Kaarinassa – mistä jatkajat yrityksille?

1
Isä Taisto Nieminen (keskellä kuvassa) uskaltautui antamaan yrityksensä Janne Niemisen ja Johanna Saarisen käsiin.

Elinkeinoelämän keskusliitto on arvioinut, että Varsinais-Suomessa on 1500 työnantajayritystä vailla jatkajaa, kun yrittäjä pian vetäytyy eläkepäiviä viettämää. Suuret ikäluokat lopettelevat työuriaan viimeistään nyt.
Noin kolmannes maakunnan yrittäjistä on yli 55-vuotiaita. Noin puolet heistä ilmoittaa luopuvansa yrityksestään seuraavan kolmen vuoden sisään.
– Monella eläköityvällä yrittäjällä on ajatus, että hän vain lopettaa, vaikka hänellä olisi hyvä liiketoimintamalli ja asiakkaat olemassa, valittelee omistajanvaihdoskoordinaattori Lassi Rosala Varsinais-Suomen omistajanvaihdospalvelusta.

Kaarinassa monessa yrityksessä on tehty sukupolvenvaihdos tai sitä harkitaan. Kaarinassa järjestetyt omistajanvaihdosklinikat ovatkin täyttyneet hyvin nopeasti. Painolassa päädyttiin sukupolvenvaihdokseen. Lue lisää 4.9.2019 yrittäjäteemaisesta Kaarina-lehdestä.

Teksti ja kuvat: Kaisu Hautamäki

 

 

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.