Avi tiukkaa Kaarinalta Verkavekaroista

0

PÄIVÄHOITO Aluehallintovirasto lähetti Kaarinan kaupungille selvityspyynnön yksityisestä Verkavekarat-päiväkodista. Vanhempi, jonka lapsi on hoidossa Verkavekaroissa, oli tehnyt päiväkodista epäkohtailmoituksen.

Lapsen vanhempi halusi saada selvyyttä siihen, miksi päiväkodin henkilökunta on vaihtunut paljon. Kaupungin tietojen mukaan Verkavekaroissa oli syksyllä useita äkillisiä henkilökunnan poissaoloja ja muita henkilöstömuutoksia. Sijaisten avulla mitoitus oli kuitenkin kaupungin käsityksen mukaan lainmukainen.

Kaupunki kehottaa, että päiväkoti kehittäisi tiedonkulkuaan tilanteisiin, joissa eri hoitaja ottaa vastaan lapset aamulla ja luovuttaa heidät vanhemmille illalla.

Päiväkodin tietoturva ei ole ollut täysin kohdallaan. Päiväkodin sähköposteista oli levinnyt perheiden sähköposteihin virus. Lisäksi muiden vanhempien sähköpostiosoitteet ovat muutamalla kerralla olleet kaikkien vanhempien luettavissa.

Kaupunki ei osannut ottaa kantaa siihen, onko päiväkodin pihaa valvottu riittävästi. Tilannetta pitäisi seurata pidemmän aikaa.

Kaupunki ei ole aiemmilla tarkastuskäynneillä löytänyt huomautettavaa Verkavekaroista. Jatkossa erityistä huomiota kiinnitetään epäkohtailmoituksessa esiin nostettuihin seikkoihin.

Sivistyslautakunta muotoili AVIlle lopullisen lausunnon tiistaina Kaarina-lehden mentyä jo painoon. Avi antaa ratkaisunsa myöhemmin.

Verkavekarat on osa Verkanappulat-yhtiötä.