Huomio nuoret, tarjolla 2 000 euroa!

0
Nuorisovaltuusto jakaa tänä syksynä 2000 euroa kaarinalaisille nuorille. Eino Koskisen mukaan yksi ilmoille heitetyistä ideoista on ollut Kotimäen koulun parkour-radan kehittäminen.

Kaipaako koulusi piha piristystä? Sopisiko sinne vaijeriliuku tai skuuttauspaikka? Tai haluaisitko järjestää tapahtuman tai retken, joka olisi avoin kaikille oppilaille?

Kaarinan nuorisovaltuusto jakaa tänä vuonna 2 000 euroa nuorten ideoimiin hankkeisiin. Haku jatkuu marraskuun loppuun saakka.

Rahaa voivat anoa kaikki 12–19-vuotiaat kaarinalaisnuoret joko yksin tai ryhmässä.

Kaarinan nuorisovaltuustossa toista kautta istuva, 8.-luokkalainen Eino Koskinen täsmentää, että hankkeen pitää osallistaa mahdollisimman monia kaarinalaisia nuoria, sen pitää olla voittoa tavoittelematon, osallistujille ilmainen ja päihteetön.

Ei kannata siis vaivautua hakemaan nuorisovaltuustolta avustusta esimerkiksi mopon bensoihin tai lukiokirjoihin. Parempi idea on vaikkapa perustaa koululle pienimuotoinen kirjalainaamo, josta kuka tahansa voi lainata kurssikirjoja.

– Mitä useammat nuoret hyötyvät hankkeesta, sitä paremmat mahdollisuudet siihen on saada rahaa, Koskinen avaa.

Leiri, elokuva ja gaala


Hankerahahaku päätettiin Koskisen mukaan järjestää, koska nuorisovaltuuston tämän vuoden budjetissa on vähän rahaa jäljellä. Mallia otettiin Turun nuorisovaltuustosta, joka on jo useana vuonna jakanut rahaa nuorten ideoimiin hankkeisiin.

Turussa avustusta on myönnetty muun muassa fantasiaelokuvan kuvauksiin, koulun itsenäisyysgaalaan ja nuorten turvapaikanhakijoiden viikonloppuleiriin.

Kaarinan nuorisovaltuusto valitsee joulukuussa ideoista toteuttamiskelpoisimmat. Muutamia järkeviä ehdotuksia on jo tullut.

– Virallisia hankehakemuksia emme ole vielä käyneet läpi. Suullisesti on toivottu esimerkiksi keinujen kunnostamista ja uutta skuuttausaluetta. Joku toivoi vitsillä uima-allasta, Koskinen luettelee.

Tavoitteena on, että hakemusten joukosta löytyy useampi toteuttamiskelpoinen hanke, joiden kesken rahat jaetaan.

Määrärahoista

puolet pois?


Kaupunginjohtaja Harri Virta esittää talousarvioehdotuksessaan, että nuorisovaltuuston ja neuvostojen määrärahoja vähennetään ensi vuonna yhteensä 5 000 eurolla.

Jos leikkaus toteutuu, Kaarinan nuorisovaltuuston budjetti tippuu nykyisestä noin 10 000 eurosta 8 000 euroon. Määräraha on tarkoitettu kokouspalkkioihin, koulutuskustannuksiin ja esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen.

– Uskon, että myös jatkossa nuorisovaltuusto voi jakaa hankerahaa nuorten hankkeisiin. Niiden summiin mahdollinen leikkaus voisi toki vaikuttaa, nuorisovaltuuston toimintaa koordinoiva nuorisotyöntekijä Kati Koskinen arvioi.

Nyt meneillään olevaan hankerahahakuun päätös ei kuitenkaan vaikuta.

– Nämä rahat on jo myönnetty meille. Niihin ei kukaan voi enää kajota, Eino Koskinen vakuuttaa.

Fakta


Hae rahaa


Hankerahaa voi hakea sähköisesti osoitteessa

bit.ly/hankeraha.

Jos hankerahaa hakee ryhmä alaikäisiä nuoria, heidän täytyy nimetä myös yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

Hakuaika päättyy 30.11.2019