Kaarinassa pulaa kunnallisista perhepäivähoitajista – yksityiset kaipaavat lisää hoitolapsia

0
Littoisissa varahoitokodissa ryhmäperhepäivähoitajana työskentelevä Satu Viitaharju testasi pyörää Isla Raekankaan ja Jolie Lehtisaaren kanssa. Viitaharju on työskennellyt aiemmin perhepäivähoitajana. – Parasta oli se, että sai tehdä työtä kotonaan ja lasten ja perheiden kanssa tuli todella läheisiksi. Entiset hoitolapset tulevat edelleen moikkaamaan ja juttelemaan.

Littoisten monitoimitalon pihaa kiertää vinkeän näköinen pyörä, jonka keulassa on iso laatikko. Siinä on tilaa sopivasti neljälle pienikokoiselle kyytiläiselle.

Kaarinalaiset perhepäivähoitajat ovat saaneet tänä syksynä käyttöönsä kaksi uutta Muksubussia. Pyörät ovat Kaarinan kaupungilta yksi uusi kädenojennus perhepäivähoitajille: osoitus siitä, että heidän työnsä on tärkeää.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Kaarinassa on eläköitynyt kunnallista 26 perhepäivähoitajaa. Muusta syystä työnsä on lopettanut 30 hoitajaa, joista 12 on siirtynyt Kaarinan varhaiskasvatuksen muihin tehtäviin.

Uusia kunnallisia perhepäivähoitajia on ollut haasteellista löytää tilalle. Asia on puhuttanut kaupunginvaltuustossa asti, sillä loppuvuodesta valtuustossa tehtiin aloite uusien perhepäivähoitajien palkkaamiseksi.

Samaan aikaan, kun kaupungissa on pula kunnallisista perhepäivähoitajista, yksityisessä perhepäivähoidossa olisi tilaa uusille lapsille.

– Kokemus on se, että aika heikosti meitä markkinoidaan. Minulle on tullut edellisen kerran hoitolapsi Kaarinan kaupungin kautta viisi vuotta sitten, Piikkiössä yksityisenä perhepäivähoitajana toimiva Johanna Korpela toteaa.

Lue lisää 9.10.2019 lehdestä