”Meiltä kysytään, missä on Kaarina”

0
Kaarinan jäähalli on HC Indiansin kapteenille Konsta Pöyhöselle ja Kaarinan taitoluistelijoiden kasvatille Ilona Mäelle varsin tuttu paikka.

Mitä jääkiekkoilija tietää taitoluistelusta? Miksi jokaisen kaarinalaisen pitäisi käydä hallilla? Kaarinan taitoluistelijoiden kasvatti ja nykyinen valmentaja Ilona Mäki, 20, ja HC Indiansin edustusjoukkueen kapteeni Konsta Pöyhönen , 25, vastaavat.

Millaisin odotuksin lähditte kauteen?

Konsta Pöyhönen: Kausi ei ole alkanut niin hyvin kuin suunniteltiin. HC Indians on tällä hetkellä Suomi-sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Tavoitteenamme on päästä tälläkin kaudella playoffeihin. Tärkein tavoitteemme on kuitenkin pitää hauskaa. Pelaamme tosissamme, mutta emme vakavasti.

Ilona Mäki : Joukkueemme ovat menestyneet viime vuosina todella hyvin. Juniorijoukkueemme Dream Edges on muodostelmaluistelun hallitseva Suomen mestari. Odotuksena on, että pysyisimme huipulla ja saisimme vietyä jokaisessa joukkueessa tasoa vielä pykälän ylemmäksi.

Mitkä ovat joukkueenne vahvuudet verrattuna vastustajiin?

Konsta: Liike ja nopeus. Emme ole sarjan isoin ja fyysisin joukkue, mutta olemme nuori ja yhtenäinen porukka.

Ilona: Molempien SM-joukkueiden kohdalla varmasti periksiantamattomuus ja hyvä joukkuehenki. Jäällä tehdään tosissaan, mutta muuten hallilla kaikuu nauru.

Entä heikkoudet?

Konsta: Henkinen puoli katkeaa liian nopeasti. Jos heti pelin alussa tulee monta maalia omiin, meillä on vaikeuksia kääntää peliä takaisin itsellemme.

Ilona : Pääkaupunkiseudun joukkueisiin verrattuna meillä on vähän vähemmän jääharjoitteluaikaa ja pienempi kenttä.

Miten päädyit mukaan kaarinalaisjoukkueeseen?

Konsta: Muutin neljä vuotta sitten Turkuun opiskelemaan ja piti etsiä uusi joukkue. Harkitsin vähän aikaa Forssan ja Kaarinan välillä. Kaarina oli lähempänä.

Ilona: Näin 5-vuotiaana taitoluistelua televisiosta ja sanoin äidilleni, että haluan harrastaa tuota. Äiti ilmoitti minut lähimpään luisteluseuraan.

Mikä on parasta lajissasi?

Konsta : Voittaminen.

Ilona: Joukkuehenki, yhteen hiileen puhaltaminen ja vauhti.

Uran paras muisto?

Konsta: HC Indianseissa paras muisto on playoffit pari vuotta sitten. Se oli katkaisupeli eli vastustajalla oli mahdollisuus pudottaa meidät ulos mestaruuskamppailusta. Peli oli 5-2 vastustajalle. Onnistuimme kääntämään pelin jatkoajalla 6-5 voitoksi ja ratkaisu siirtyi 5. puolivälierään.

Ilona: Luistelijana paras muisto on SM-pronssi, jonka voitimme vuonna 2017. Se oli seuran ensimmäinen SM-mitali. Lyhytohjelman jälkeen olimme pistetaulukossa neljäntenä. Luistelimme elämämme parhaan vapaaohjelman ja jännitimme pukuhuoneissa muiden joukkueiden ohjelmia. Pronssi ratkesi lopulta vajaan pisteen erolla neljänsiin.

Kuka on joukkueen mielenkiintoisin tyyppi?

Konsta: Toni Nurmi . 29-vuotiaana hän on joukkueen senioriosastoa ja harkinnut jo monta kautta lopettamista. Aina syksyn tullessa hän kuitenkin ilmestyy hallille. Hieno persoona kopissa ja taitava jäällä. Jos tulee katsomaan peliä, häntä kannattaa ehdottomasti tarkkailla.

Ilona : Muodostelmaluistelu on niin joukkuelaji, ettei sieltä pysty nostamaan yhtä ihmistä. Joukkueista mielenkiintoisin on SM-juniorijoukkue Dream Edges. Heidän tekemisiään seurataan ulkomailla asti.

Miksi jokaisen kaarinalaisen pitäisi tulla katsomaan teitä?

Konsta : Suomi-sarjassa pelataan sellaista lätkää, ettei ikinä tiedä, mitä tapahtuu. Peli on mielenkiintoisempaa ja vähemmän taktista kuin liigassa tai Mestiksessä. Lippuhinnat eivät huimaa päätä ja pienessä hallissa on huikea tunnelma, kun katsomo on täysi.

Ilona: Muodostelmaluistelu on lajina tosi kaunis. Sitä pystyy katsomaan, vaikka ei ymmärtäisi lajista mitään.

Mitä suurin osa ihmisistä ei tiedä teistä?

Konsta: Sitä, että Kaarinassa pelataan Suomi-sarjaa. Käyn välillä kuntosalilla Keskurilla ja lähes poikkeuksetta ihmiset yllättyvät, kun kerron pelaavani jääkiekkoa tällä sarjatasolla Kaarinassa.

Ilona: Sitä, missä on Kaarina. Edes muilla suomalaisjoukkueilla ei ole yleensä mitään hajua, missä päin Suomea Kaarina sijaitsee.

Konsta, selitä, mitä tarkoitetaan muodostelmaluistelussa blokilla?

Ei mitään hajua. Veikkaan, että luistelijat ovat siinä kahdessa rivissä ja luistelevat vastakkain ja vaihtavat paikkaa toistensa välistä pyörähtäen. Olen nähnyt jäähallilla lämmitellessä taitoluistelijoiden tekevän sellaista.

Oikea vastaus: Vähintään kolmesta rivistä koostuva suorakulmion muotoinen elementti.

Ilona, mikä on jääkiekossa paitsio?

Olen seurannut jonkin verran jääkiekkoa lähinnä, koska isäni katsoo kaikki ottelut. Hyökkäävän joukkueen pelaaja on paitsiossa, jos hän ylittää siniviivan ennen kiekkoa. (Vastaus oikein)

Ketkä?

 

Konsta Pöyhönen, 25 vuotta

HC Indiansin puolustaja

 

ja kapteeni.

Kotoisin Virroilta,

 

asuu Turussa.

JYPin kasvatti.

Opiskelee Turussa

 

liiketaloutta.

Ilona Mäki, 20 vuotta

Kaarinan Taitoluistelijoiden valmentaja ja kasvatti.

Luisteli 19-vuotiaaksi asti Kaarinan taitoluistelijoiden SM-junioreissa. Keskittyi valmentamiseen,

 

kun ei ikänsä puolesta enää mahtunut juniorijoukkueeseen.

Toimii toista kautta valmennustiimissä ja ensimmäistä kautta vastuuvalmentajana seuran tulokasjoukkueissa sekä minoreissa. Mukana

 

myös apuvalmentajana SM-noviiseissa.

Kotoisin Kaarinasta, muutti juuri Turkuun.

Fakta

 

Seuraa lajia

HC Indians kohtaa FPS:n Forssasta perjantaina 1.11. klo 18.30 Kaarinan jäähallissa.

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu 2.-3.11. Espoon Metro Areenalla.