Miksi Fingerpori-elokuvaa ei nähdä Kino Piispanristillä?

0

Elokuvateatteri Kino Piispanristiä pyörittävä Cinemahouse ilmoitti viime viikolla, ettei se ole päässyt sopimukseen Nordisk Filmin kanssa elokuvien esitysoikeuksista. Tämän takia Fingerpori-elokuvan näytökset on poistettu ohjelmistosta. Elokuvan piti tulla ensi-iltaan tällä viikolla.

Cinemahouse omistaa Kino Piispanristin lisäksi Turussa Kino Dianan ja Laitilan Kinon.

Millaisista yksityiskohdista sopimus jäi kiinni, yrittäjä Henry Erkkilä?

– En voi avata sopimuksen yksityiskohtia. Sanotaan niin, että jos olisimme hyväksyneet sopimuksen niillä ehdoilla, jotka meille esitettiin, meidän olisi ollut pakko korottaa lipunhintoja.

Miten suuri osa esittämistänne elokuvista on tullut Nordisk Filmin kautta?

– Viime vuonna osuus oli noin 20 prosenttia, eli tämä ei ole toimintamme kannalta mikään hirveän suuri asia. Seuraava Nordisk Filmin elokuva, jonka haluamme saada ohjelmistoomme, on ensi syksynä ilmestyvä Risto Räppääjä. Toivomme, että pääsemme sitä ennen sopimukseen.

Neuvottelut Nordisk Filmin kanssa siis jatkuvat?

– Kyllä neuvotteluita varmasti jatketaan.

Miten asiakkaat ovat suhtautuneet asiaan?

– Hyvin ymmärtäväisesti. Tietenkin asia on harmillinen niille, jotka olisivat halunneet nähdä Fingerpori -elokuvan. Onneksi elokuvatarjonta on tällä hetkellä niin suurta, ettei yksittäisen elokuvan paikkaaminen ohjelmistossa ole vaikeaa. Kaikki elokuvat, joita haluaisimme esittää, eivät mahdu ohjelmistoon.