Ura Basketin kauden kotiavaus keskiviikkona Kupittaalla – Tapio Suominen selostaa ensimmäisen ottelunsa

0
Ura Basketin Stephon Branch. Kuva: Jari Laurikko.

Kaarinalainen Ura Basket avaa keskiviikkona kautensa kotiparketilla. Kupittaan palloiluhallissa vastaan juoksee Tampereen Pyrintö. Korisliigan ottelu alkaa Lemminkäisenkadulla Turussa kello 18:30.

Samalla on mahdollista kuunnella ensimmäistä kertaa tunnetun urheiluselostaja Tapio Suomisen selostusta Uran peleistä. Seura tiedotti maanantaina, että Kupittaan palloiluhallissa ja Littoisten monitoimitalossa pelattavia Korisliiga-otteluita tulee selostamaan Suominen.

Suominen on pelannut koripalloa Raisiossa ja aloitti toimittajauransa nimenomaan lajin parissa 1980-luvulla.

– Olen turkulaispoika, joten naapurikaupungin Ura Basket tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Koripallo on oma lajini, jo 1970-luvun alusta alkaen. Pelasin RaiPSissa ja useita kertoja myös Uraa vastaan. Aloitin toimittajaurani selostamalla koripalloa paikallisradioon Jyväskylässä, joten nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, kertoo Suominen Uran tiedotteessa.

 

URAN AVAUSOTTELU Helsingin Seagullsia vastaan päättyi perjantaina tappioon lukemin 97–80. Uran paras pistemies oli Stephon Branch. Takamies teki kauden avausottelussa 22 pistetä.
Pyrintö taas avasi kautensa lauantaina Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Tuloksena oli tiukkojen vaiheiden jälkeen yhdeksän pisteen voitto kotonaan pelanneelle Pyrinnölle.
Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie on innoissaan kotiavauksesta.

– Lähdetään ehdottomasti korjaamaan asioita Seagulls-ottelusta, ja olemme ehdottomasti valmiimpia ja parempia. Tavoitteena on ottaa kauden avausvoitto ensimmäisestä kotipelistä, Palotie sanoo seuran otteluennakossa.

– Pyrinnöllä on jengi, jolla ei perinteistä sentteriä ilmeisesti tällä hetkellä ole, mutta koko joukkue heittää äärimmäisen hyvin ja siinä mielessä aiheuttaa hyvin erilaisen vastuksen kuin mitä kohtasimme Helsingissä, kuvailee Palotie.

 

Keskiviikon vastustajasta kannattaa nostaa esille ainakin nimi Antero Lehto.
Korisliigassa kaudella 2000-2001 debytoinut Lehto pelaa peräti 19. kautta pääsarjatasolla Pyrinnön riveissä. Hänellä on takanaan 738 ottelua ja reilut 8 000 pistettä. Lauantaina Lehto oli joukkueensa paras pistemies 19 pisteellään.

 

Korisliigan ottelu Kaarinan Ura – Tampereen Pyrintö keskiviikkona 2.10.2019 kello 18:30 Kupittaan palloiluhallilla.