Äänestä paras Kitsunecon-hahmo! Tapahtuma toi yleisöryntäyksen Kaarina-taloon

0
Kitsunecon ruuhkautti Kaarina-talon viime viikonloppuna.

Japanilainen kulttuuri kiinnosti Kaarinan kirjastossa viime lauantaina siinä määrin, etteivät kaikki halukkaat edes mahtuneet Kaarina-saliin seuraamaan varsinaista päivän päänäytöstä eli cosplaykilpailua.

Äänestä parasta cosplayhahmoa jutun lopussa.

Kitsunecon-tapahtuman pääjärjestäjä kirjastovirkailija Anu Lehtonen-Sonkki arvioi, että Kaarina-salissa oli kisan aikana jopa 250 katsojaa. Kokonaisuudessaan kävijämäärä kohosi viime vuoden 1200:sta 2800:een.

– Olihan siellä aikamoinen kuhina lauantaina. Palaute oli taas todella positiivista. Voi sanoa, ettei meillä ole oikein enää mahdollisuuksia kasvattaa tapahtumaa Kaarina-talon puitteissa. Tuleville vuosille tavoite onkin vakiinnuttaa nyt nähty kävijämäärä ja kehittää tapahtumaa muilta osin nykyisestä, hän miettii.

Kisakatsomoon ennakkolipulla ensi vuonna?

Mahdollisena kehityskohteena Lehtonen-Sonkki näkee cosplaykilpailun, jossa japanilaisen kulttuurin harrastajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan itse valmistamilla asukokonaisuuksillaan. Näytös oli niin suosittu, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet lopulta Kaarina-saliin.

– Yksi vaihtoehto voisi olla jakaa ennakkoon tietty määrä lippuja varsinaiseen kisakatsomoon. Lippu pitäisi jonottaa itselleen paikan päällä vaikkapa aamupäivällä ja katsomoon pääsisi sitten vain lipulla. Tällainen käytäntö on on tavallinen muissakin coneissa samasta syystä. Tietysti tämä on vasta tässä vaiheessa spekulaatiota, ja kehityskohteista keskustellaan yhdessä muiden Kitsunecon-tiimiläisten kanssa.

Jos taidokkaasti valmistetut asut jäivät lauantaina näkemättä, voi niitä ihastella Kaarina-lehden verkkosivulla, jossa pääsee myös äänestämään omaa suosikkiaan hahmojen joukosta. Eniten ääniä saanut cosplay-kisaaja palkitaan, ja myös äänestäjien joukosta valitaan yksi palkinnon saaja.

Äänestysaikaa on sunnuntai-iltaan 17.11. asti. Voittaja julkaistaan Kaarina-lehdessä 20. marraskuuta.

Äänestysvaihtoehdot näkyvät kuvien jälkeen.

Kuvaan on merkitty kisaajan nimi tai nimimerkki, hahmon nimi sekä tieto, mistä hahmo on peräisin. Kuvat kisaajista on ottanut Kyuu Eturautti / Conikuvat.fi.