Fölin reitit tai pyöräilytiet päin mäntyä?

0

Turun kaupunkiseudun liikenneympäristökyselyllä selvitetään parhaillaan kyselyllä asukkaiden näkemyksiä siitä, millaisia tarpeita ihmisillä on kävelylle, pyöräilylle, joukkoliikenteelle sekä henkilöautoliikenteelle.

Kyselyn avulla liikenneverkkojen kehittäjät luotaavat, mikä Turun seudun asukkaille on tärkeää ja mikä ei. Tuloksia hyödynnetään liikennesuunnittelussa, poliittisessa päätöksenteossa ja liikennehankkeiden priorisoinnissa.

Vastaava kysely toteutettiin kaksi vuotta sitten.

Monet liikenteen tavoitteet ovat ristiriidassa keskenään.

– Esimerkiksi raskaan liikenteen sujuvuuden kehittämisellä on positiivisia vaikutuksia henkilöautoilun sujuvuuteen, mutta samalla keskustat ruuhkautuvat ja joukkoliikenteen edellytykset heikkenevät, taustoittaa Varsinais-Suomen liiton liikennejärjestelmätyön erikoissuunnittelija Noora Mäki-Arvela .

Vastaamalla liikenneympäristökyselyyn voi samalla voittaa Fölin kausikortin vuodeksi. Kysely on auki 30.11. asti verkossa osoitteessa valonia.fi/liikennekysely.

Kyselyyn voivat vastata Turun, Raision, Naantalin, Kaarinan ja Liedon yli 15-vuotiaat asukkaat.