Georg Malmsténin mollisävy valaisee marraskuussa Kaarina-Teatteria – piha mullin mallin

0
Laulua, haitaria ja pianomusiikkiakin. Tulevassa konsertissa Jarno Kujala laulaa, Sirpa Koivisto laulaa ja soittaa, Kari Lehtinen soittaa.

”Vain grogin päätti ottaa / niin se on aivan totta / mutt’ kuinka sattuikaan / hän joutui tanssikapakkaan.”

Kaarina-Teatterissa soi marraskuun puolessavälissä Georg Malmsténin sanoittamaa ja säveltämää musiikkia. Kaarinalainen Jarno Kujala ja turkulaiset Sirpa Koivisto ja Kari Lehtinen pitävät yleisölle ikivihreän musiikin ilmaiskonsertin.

Teatterissa soitetaan muun muassa Kohtalokasta Sambaa, Stadin kundia, Aallokko kutsuu -kappaletta, Saariston Sirkkaa, Sinitakkien marssia, Katariinan kamaria sekä tietenkin Malmsténin lastenlauluja, kuten Mikki Hiiren merihädässä, Jänöjussin mäenlaskun ja Sairaan karhunpojan. Yleisö pääsee myös laulamaan yhteislauluna muutaman kappaleen.

– Georg Malmsténin kappaleita ei nykyään enää kuule missään. Kappaleet ovat kuitenkin todella hienoja, ja niissä on upeat melodiat. Teimme muualla yhteistyötä Jarnon kanssa ja huomasimme, että meillä on näihin yhteinen intohimo, kommentoi Koivisto.

Koivisto ja Lehtinen eivät ole aiemmin esiintyneet Kaarina-Teatterissa. Kujala taas on Kaarina-Teatterin pitkäaikaisia vaikuttajia.

He miettivät, että Malmsténin kappaleet eroavat monella tavoin nykyisestä musiikista. Malmsténin sanoituksissa on yleensä selkeä tarina, ja välisoitot ovat pitkiä.

– Ja kaikessa on mukana valoisa mollisävy, Kujala luonnehtii.

Malmstén (1902–1981) oli yksi tärkeimmistä kevyen suomalaisen musiikin tekijöistä. Hän sävelsi, sanoitti, sovitti, lauloi, soitti itse useita instrumentteja, näytteli ja esiintyi television viihdeohjelmissa suomeksi ja ruotsiksi. Levytyksiä hänellä kertyi 842.

Georg Malmsténin konsertti 16.11. kello 15 Kaarina-Teatterissa. Vapaa pääsy.

Kaarina-Teatterin pihalla remontti meneillään

Heila hakusessa -näytelmän esityskausi on meneillään, mutta Kaarina-Teatterin piha on joutunut työmaaksi. Kaupunki kunnostaa teatterirakennuksen salaojia, ja työt jatkuvat kevääseen.

– Olemme me ennenkin esittäneet näytelmiä remontin keskellä, ja hyvin tämä nytkin sujuu, naurahtaa teatterin johtokunnan puheenjohtaja Paula Rantanen.

– On vain hyvä, että salaojat saadaan kuntoon ja rakennus pysyy kunnossa.