Jokaviikkoinen ystävä

0

”No en minä täältä kotoa minnekään pääse, kun olen niin huonojalkainen. Pari kertaa kuussa pääsen muualla käymään, kun saan apua. Eikä kukaan oikein täällä käykään – mutta yksi ystävä minulle tulee joka viikko! Kaarina-lehti!

Näin jutteli eräs iäkäs yksin asuva. Hän ei tiennyt, että Kaarina-lehden tuottajan korvat sattuivat olemaan samaan aikaan kuulosilla. Omassa sydämessäni kävi tietenkin lämmin ailahdus.

Samanlaista viestiä on tullut muualtakin: monelle yksinäiselle ikäihmiselle Kaarina-lehti on tärkein linkki ulkomaailmaan ja viikon kohokohta. Paikallislehti on sen verran edullinen, että sen pystyy hankkimaan vähätuloinen eläkeläinenkin. Oman paikkakunnan lehdestä saa kuulla ja nähdä, mitä tutuille ihmisille ja maisemille kuuluu.

Toimituksessa teemme tietenkin parhaamme kertoaksemme lukijoille, mitä kotikonnuilla on meneillään, mutta siihen työhön tarvitsemme myös lukijoiden silmiä ja korvia. Muistakaa vinkata meille, kun jotain hauskaa tai hämmentävää tulee eteen (toimitus@kaarina-lehti.fi)!

Vaikka aina Kaarina-lehti ei pääsisikään paikan päälle, huonojalkaiset lukijat seuraavat myös lukijoiden lähettämistä kuvista kiinnostuneina esimerkiksi vanhojen rakennusten katoamista katukuvasta tai tuttuja kasvoja tapahtumista.

Jälkikommenttina: Kaarina-lehti on siis kerran viikossa ilmestyvä tilauslehti, ei silloin tällöin kotiin jaettava ilmaisjakelulehti. Jos Kaarina-lehteä ei vielä putkahda kotiin joka keskiviikko, asiasta kannattaa antaa vakavamielinen huomautus joulupukille. Tavaroiden sijaan on mukavaa saada lahjaksi uutisia.

Maria Kesti