Kaarina: vain aikuisten Föli-hintoja kannattaa korottaa

0

Kaarinan kaupunginhallitus oli samaa mieltä teknisen lautakunnan kanssa siitä, että Fölin kausikorttien hintoja ei saa korottaa lapsilta, nuorilta, opiskelijoilta tai vammaisilta. Sen sijaan Kaarinalle sopii, että aikuisten kausikortin hinta kohoaa 52 eurosta 55:een.

Hintamuutosta ehdottaa Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, ja se on pyytänyt kaupungeilta lausuntoa. Uudet hinnat ovat alustavasti tulossa voimaan vuoden alussa.

Hinnankorotus toisi Fölille 500 000 euron lisätulot vuosittain. Kaarinan Föli-kulut laskisivat 28 000 eurolla.

Kaarinalle sopii myös, että kertalipun taksaa korotetaan tarvittaessa ensi kesänä. Aikuisten kertalippu maksaisi jatkossa 3,5 euroa 3 sijaan. Niina Alhon (sd.) ehdotuksesta Kaarinan lausuntoon lisättiin, että ensisijaisesti pitäisi kuitenkin panostaa siihen, että joukkoliikenne olisi houkuttelevampaa.