Kaarinalaisia tanssiparketilla viikonloppuna Naantalissa

0
Seniori 3 -luokan latinalaistanssien voittoa lähtee metsästämään tanssipari Maarit Nurmi ja Jouni Lehtiranta. Nurmi on kaarinalainen, Lehtiranta paimiolainen.

Vakio- ja latinalaistanssien syksyn kilpailukausi on päättymässä. Vuoden viimeiset valtakunnalliset kilpailut käydään Naantalissa Maijamäen liikuntahallissa marraskuun viimeisenä päivänä 30.11. Kilpailuun osallistuu myös liuta paikallisia tanssitaitureita.

Turkulaisen Tanssiurheiluseura Boleron järjestämiin kisoihin päättyvät vuoden kestäneet, kuusi osakilpailua käsittäneet Yleinen Cup- ja Senior Cup -kilpailusarjat. Seniori 3 -luokan latinalaistanssien voittoa lähtee metsästämään paimiolais-kaarinalainen, järjestävää seuraa edustava tanssipari Jouni Lehtiranta ja Maarit Nurmi. Ennen viimeistä osakilpailua pari johtaa cup-kilpailua kahden pisteen erolla.

– Tavoitteemme on ehdottomasti napata tämän cup-sarjan voitto. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin, joten tavoitteemme on realistinen, Maarit Nurmi sanoo.

Yleisen sarjan vakiotanssien Cup-kisan kolmannessa sijassa on kiinni kaarinalainen Otto Ståhlberg parinsa Kelly Halikin kanssa. Kun parien tuloksiin lasketaan kuudesta osakilpailuista viiden parhaan kilpailun tulokset yhteen, on Yleisen Cup -sarjan voittaja jo selvillä. Sekä vakio- että latinalaistansseissa voiton ovat varmistaneet kaarinalaista Fregolina-seuraa edustavat Henrik Saastamoinen ja Ida Johansson.

Kisan nuorimpiin pareihin kuuluvat Juniori 1 -ikäsarjassa (11–12-vuotiaita) kilpailevat kaarinalainen Benjamin Ahti ja raisiolainen Hede Liis Kilp . Ahkerasti harjoitteleva ja kilpaileva pari sijoittui lokakuun alussa käydyissä 10-tanssin SM-kisoissa 4. sijalle ja tavoittelee näissä Naantalin kisoissa nyt kärkisijoja niin vakio- kuin latinalaistansseissakin. Ikäsarjaa ylempänä kisaava kaarinalainen Linnéa Ahti tavoittelee parinsa Elias Haapalaisen kanssa myös mitalikorokesijoituksia.

Kaikkiaan kisoihin on ilmoittautunut lähes 110 paria. Nuorimmat tanssijat kilpailussa ovat noin 10-vuotiaita ja vanhimmat noin 70-vuotiaita.

Valtakunnalliset kilpailut ovat samalla Boleron 45-vuotisjuhlakilpailut. Seurassa on jäseniä tällä hetkellä noin 300. Toiminnan pääpaikka on Turussa Uhrilähteenkadulla. Lisäksi Bolerolla on toimintaa Kaarinassa, Paimiossa ja Pöytyällä.