Maailma hiljenee parissa päivässä – kuulolaitteiden paristoja myydään Hovirinnassa

0
Oskari Autiosuon verkkokauppa on hänen kodissaan Hovirinnassa. Hän myy kuulolaitteiden paristoja sekä yksityisasiakkaille että lääketukuille, sairaanhoitopiireille ja kuuloyhdistyksille. Yritystoiminta on hänelle sivutoimista.

Kuulolaite on korvassa, ja keskustelukumppanien puhe kuuluu mukavasti. Parin päivän kuluttua maailma alkaa kuitenkin epäilyttävästi hiljetä: paristo on hiipunut.

Kuulolaitteet eivät toimi itsellään, vaan niiden paristoja täytyy vaihtaa useammin kuin hyväkuuloiset osaisivat arvata. Paristojen vaihtoväli on vain parista päivästä viikkoon, laitteen ja käytön mukaan.

Harva kaarinalainen tietää, että kuulolaitteiden paristoja myydään Hovirinnassa.

Tosin paristoja voi ostaa vain verkkokaupasta.

– Testasin verkkokauppani sivuja isoäidilläni. Totesin, että jos mummi osaa tilata paristoja, sitten osaa kuka tahansa, naurahtaa Oskari Autiosuo kuulokojeparisto.fi-yrityksestä.

Jos nettiyhteyksiä ei ole, paristoja voi tilata myös tekstiviestillä.

Hänen isänsä oli töissä Kuuloliitossa. Isän kuulo huononi lapsena liikenneonnettomuudessa. Autiosuon isoäiti taas menetti kuuloaan lapsena kuumesairaudessa. Autiosuo itse kuulee normaalisti, mutta hän oli kulkenut monissa kuulovammaisten vertaistapahtumissa. Hän havahtui siihen, miten vaikeaa on vertailla kuulolaitteiden paristojen hintoja ja laatua.

Kukin valmistaja markkinoi tuotteitaan suoraan esimerkiksi kuuloyhdistyksille. Autiosuo päätti kerätä verkkokauppaansa rinnakkain kaikki alan testeissä parhaiten menestyneet paristot.

Alun perin Autiosuo myi verkkokaupassaan muitakin paristoja, taskulamppuja ja latureita, mutta se, millä oli merkittävästi eniten menekkiä, oli kuulolaitteiden paristot. Nyt hän on keskittynyt vain niihin.

Lisäksi hän myy kuulolaitteiden puhdistuskoneita.

– Kuulolaitteiden käyttäjille tulee herkästi korvatulehduksia. Puhdistuskone poistaa bakteerit ja virukset UV-valolla, Autiosuo esittelee.

31-vuotias Autiosuo on kotoisin Helsingistä. Hän muutti Kaarinaan vuonna 2014.

– Isoäitini asuu Nauvossa, ja olen liikkunut Turun saaristossa paljon. Seutu on kaunista, ja verkkokauppahan voi sijaita missä tahansa, joten halusin Turun seudulle. Kaarina oli lopulta selvä valinta. Kaarina on menestynyt yrittäjävertailuissa, ja täällä systeemit pelaavat ihan toisella tavoin kuin monissa muissa kaupungeissa, Autiosuo kommentoi.

– Enkä ole katunut tänne muuttoa. Täällä kaikki toimii.