Merikratos rakentaa perhekuntoutusyksikön Silvolanmetsän sijaan Voivalaan

0
Perhekuntoutusyksikköä kaavailtiin rakenteilla olevalle asuinalueelle Auranlaakson Silvolaan, mutta Merikratos vetäytyi lähiasukkaiden vastustuksen vuoksi.

Perhepalveluita tuottava Merikratos Oy rakentaa perhekuntoutusyksikön Voivalaan. Alun perin perhekuntoutusyksikön oli tarkoitus tulla Auranlaakson Silvolanmetsään, mutta hanke kaatui asukkaiden vastustukseen ( Kaarina-lehti 2.10.2019).

Uusi perhekuntoutusyksikkö nousee Voivalaan Rantayrttikatu 2:een kortteliin, jonka omistaa osittain Kaarinan kaupunki ja osittain Kaarinan Vuokratalot Oy. Neuvotteluissa päädyttiin siihen, että korttelissa on tilaa sekä Merikratoksen että Kaarinan vuokratalojen hankkeelle.

Kaarinan kaupunki myy omistamansa osat korttelista Merikratos Oy:lle ja Kaarinan vuokrataloille. Lisäksi kaupungin ja Kaarinan vuokratalojen välillä tehdään pieni tilusvaihto.

Merikratos Oy:n tontille tulee rakennusoikeutta 1000 kerrosneliömetriä ja Kaarinan vuokratalojen tontille runsaat 3000 kerrosneliömetriä.

Korttelin hinnaksi on arvioitu 180 euroa kerrosneliömetriltä. Hinnassa on huomioitu, että Merikratokselle myytävän tontin poikki kulkee vesihuolto- ja kaukolämpölinja, jonka päälle ei voi rakentaa.

Merikratos ja Kaarinan kaupunki tekevät vaihtokaupan niin, että Kaarinan kaupunki saa vaihdossa yrityksen omistaman tontin Silvolanmetsästä ja hintojen erotuksen välirahana.