Poliisi takavarikoi herjaavat julisteet Sorrossa

0
Tällä hetkellä julisteet ovat poliisin hallussa. Kuvaa on muokattu toimituksessa.

Halventavat julisteet aiheuttavat viime viikolla hämmennystä Kaarinan Sorrossa. Aikoinaan kesäkioskina toimineen, Piispanristintien varressa sijaitsevan rakennuksen seinään oli naulattu useita juutalaisvihamielisiä kuvia. Julisteet ovat olleet esillä Kaarina-lehden tietojen mukaan ainakin parin viikon ajan.

Kaarinan tiemestari Kari Ketola sai viime viikolla julisteista nimettömän yhteydenoton.

– Olisin ilman muuta poistanut julisteet, mutta ne eivät ole tiealueella, vaan yksityisen maanomistajan mailla, Ketola selittää.

Rikoskomisario Jussi Helesvirran mukaan asiasta on kirjattu rikosilmoitus. Poliisipartio kävi hänen mukaansa viime viikolla paikalla ja takavarikoi julisteet.

Asiaa lähdetään tutkimaan kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Rangaistuksena teosta voi olla sakkoja tai enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Helesvirran mukaan maanomistajalla on oikeus pystyttää omalle tontilleen kylttejä ja julisteita, kunhan ne ovat hyvän maun mukaisia.

– Laki kieltää levittämästä sellaista tietoa tai materiaalia, jossa solvataan jotakin ihmisryhmää esimerkiksi uskonnon perusteella, kuten näissä julisteissa tehdään.

Kaarina-lehti ei pystynyt varmuudella selvittämään, kuka tontin omistaa. Asiaan mahdollisesti liittyvä henkilö kieltäytyi kommentoimasta asiaa lehdelle.