Kitsunecon-kisan voitti Seven Deadly Sins -parivaljakko

0
Pinja Haikonen ja Lotta Joutsikoski olivat pukeutuneet Seven Deadly Sins -animen mukaan.

COSPLAY / Maria Kesti

Kaarinan kaupungin Kitsunecon-pukukilpailun voitti Seven Deadly Sins -animetyyliin pukeutunut parivaljakko Lucy & Raindrops: Elizabeth & Meliodas.

Todellisuudessa Lucy ja Raindrops ovat helsinkiläinen Pinja Haikonen ja turkulainen Lotta Joutsikoski , 16- ja 17-vuotiaat nuoret naiset.

– Opiskelen Kaarinan lukiossa ja sain sitä kautta viime vuonna tietää, että Kaarinassa järjestetään cosplaytapahtuma, ja halusimme tulla mukaan taas, Joutsikoski kertoo.

Hän kehuu tapahtumajärjestelyistä ja myös sitä, mitä muutoksia tänä vuonna oli tehty.

Alun perin heidän ei ollut tarkoitus kisata.

– Harrastamme cosplay-pukeutumista muutoinkin. Olemme olleet jo ala-asteelta asti kiinnostuneita animesta. Cosplayaamisen minä aloitin talvella 2017, Joutsikoski kertoo.

Enimmäkseen he ovat hakeneet innoitusta animesta, eivät niinkään peleistä. Harrastuksessa hauskinta on Joutsikosken mielestä löytää uusia ystäviä ja käydä tapahtumissa.

He olivat ostaneet puvut. Miekan ja tupen he olivat itse tehneet, ja peruukit oli itse stailattu. Valmistautumiseen meni runsas tunti.

– Ensi vuonna osallistutaan taas! Joutsikoski vannoo.

Kisa oli varsin tasainen. Haikonen ja Joutsikoski saivat 25 ääntä 148:sta ja voittivat vain pisteellä kakkoseksi tulleen.

He saavat Kaarinan kaupungilta palkinnon. Myös äänestäneistä yksi palkittiin, ja arpa osui Auvaisbergissa asuvalle Outi Saaristolle , jonka tytär oli osallistunut kisaan.

FAKTA

 

Kitsunecon-voittajat 2019

  1. Lucy & Raindrops: Elizabeth & Meliodas / Seven Deadly Sins (25 ääntä)
  2. Susa-Maria Juvonen: Kotori / Love Live! (24 ääntä)
  3. Mansikka: Orjatar / Handmade’s tale (22 ääntä)
  4. Ladybug & Cat Noir: Ladybug & Cat Noir / Miraculous Ladybug (20 ääntä)