Selviytymistarina saatiin Kaarinan kirjastoon

0
Arja Rytkönen Kaarinan kirjastosta otti vastaan lahjoituskirjat Osmo Suomiselta.

Suomen Sotaveteraaniliitto on ottanut uusintapainoksen muutama vuosi sitten ilmestyneestä kirjasta Selviytymistarina – Suomi 1939–1945 . Liitto lahjoittaa kirjan jokaiselle Suomen kirjastolle.

Kirjan jakelun hoitavat sotaveteraanipiirit kautta maan, Varsinais-Suomen noin 100 kirjastoon siis Varsinais-Suomen Sotaveteraanipiiri.

Kirjan artikkelit kertovat siitä, miten Suomi selvisi sotavuosista. Varsinainen sotakirja se ei siis ole. Mukana on tekstejä myös kaarinalaiselta Olli Kleemolalta .

Varsinais-Suomen Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja, piikkiöläinen Osmo Suominen kävi maanantaina luovuttamassa kirjan kaikkiin Kaarinan kaupungin alueella oleviin kirjastoihin.

– Parasta antia kirjassa itselleni olivat varsinkin talvisotaa koskevat luvut. Ne ovat myös juuri nyt erityisen ajankohtaisia: 30.11. tulee 80 vuotta talvisodan alkamisesta, Suominen kommentoi.

Samassa yhteydessä hän luovutti myös piirin puolesta kenraali Paavo Paalun elämänkertakirjan. Paalu toimi talvi- ja jatkosodan välissä Lounais-Suomen Sotilasläänin komentajana ja jatkosodassa maakuntamme miesten divisioonan komentajana.