Tällä viikolla mielenterveys näkyy Kaarinassa: kenen tahansa mieli voi järkkyä

0
Kaarinassa nuoret saavat etsivästä nuorisotyöstä ja aikuiset Kiesistä apua pahaan oloon ilman diagnooseja ja lähetteitä, vinkkaavat Jere Järvinen, Anne-Mari Näsilä, Maria Lehtonen, Leena Miettinen ja Henna Hannila.

Kaarinassa vietetään tälläviikolla mielenterveyden teemaviikkoa. Silloin paikkakunnalla yritetään vähentää mielenterveyssairauksien negatiivista leimaa ja ennakkoluuloja. Sairastua voi nimittäin kuka tahansa.

Suurin osa tapahtumista on Kiesissä, jossa muun muassa metsästetään myönteisiä tunteita ja pidetään mielen pakohuonepeli. Lisäksi ensi viikon torstaina Kiesin ja etsivän nuorisotyön väen löytää K-Supermarket Katariinasta, jossa he tarjoavat soppaa.

Diagnoosina ihminen

  • Mielenterveyden teemaviikko 18.11.–22.11. klo 10–15, pääsääntöisesti Kiesissä (Kiesikatu 8). Vapaa pääsy.
  • Ma klo 10 tarjolla smoothieta, klo 11 kävijän kertomushetki, klo 13 hyvinvointituokiossa pohditaan, miten puhua itselle.
  • Ti klo 10.30 kävijän kulttuuriklubissa aiheena mielenterveys, klo 13 Molla-kissa saapuu siliteltäväksi.
  • Ke klo 10.30 myönteisten tunteiden metsästystä, klo 12.30–15 diakoni järjestää Mielen pakohuonepelin.
  • To klo 10.30 herkkubingo, klo 13 Halinallet-kaverikoiraryhmä rapsuteltavana, klo 15–16 vauhtisähly Piispanlähteen alakoululla, klo 16–20 Kiesi ja etsivä nuorisotyö tavattavissa K-Supermarket Katariinan edustalla.
  • Pe klo 11 infoa Kiesin seuraavan viikon toiminnasta ja menovinkkejä viikonlopulle, klo 12.45 kuunnellaan mielihyvämusiikkia.