50 lahjaideaa Kaarinasta, osa II

0
Kaarinalaisia tekstiilikäsitöitä on saatavilla Carincasta Carita Melliniltä ja Heidi Koskiselta. Kuvassa työn alla on yksi kahdestatoista show-tanssiryhmän kisahaalarista.

Mitä kaarinalaista tai Kaarinasta voisi hankkia joululahjaksi? Kaarina-lehti keräsi 50 kaarinalaista joululahjavinkkiä.

Seudulla on vain vähän ompelupalveluita, vaikka kysyntä kasvaa jatkuvasti

Kaarinan kierrätyskeskuksesta Koristosta ei ole pitkään aikaan voinut käydä ostamassa kirpputorivaatteita tai käytettyjä huonekaluja, kierrätyskeskus kun lopetti. Nykyään paikalta löytyy kuitenkin muuta hauskaa: Carincan persoonallisia lastenvaatteita sekä muita tekstiilitöitä, jotka on valmistettu Kaarinassa.

Myymälän ovet ovat nyt joulukuussa auki vain erikseen sovittaessa. Carincan tuotteita löytyy sen verkkokaupasta. Toisaalta jos tiloissa näkyy olevan valot päällä, ovelle saa mielellään tulla koputtelemaan.

– Myymälä ei ole vielä täysin valmis. Olen pyörittänyt Carincaa muun työn ohella, ja vasta pikkuhiljaa Carincasta on tulossa päivätyöni, taustoittaa yrittäjä Carita Mellin.

Hän on vaatetusartesaani ja lastenhoitaja. Lisäksi Carincassa työskentelee sivutoimisesti sairaanhoitaja Heidi Koskinen. Ensi vuonna mukaan tulee myös Mellinin tytär Inca, joka ryhtyy vastaamaan samoihin tiloihin tulevasta sisustusmyymälästä.

Carincasta voi hankkia pukin säkkiin esimerkiksi suvun uudelle jäsenelle värikkään retrotyylisen ruokailuessun tai pipon. Aikuiselle on tarjolla esimerkiksi kännykkäkukkaro, kestotiskirätti tai kauratyyny. Mellin kertoo, että kestositeitäkin ostetaan paljon lahjaksi.

Lisäksi Carinca tekee mittatilausompelutöitä ja korjaa vaatteiden hajonneet vetoketjut, lyhentää lahkeet ja tekee muutkin korjaustyöt. Mellin ja Koskinen vinkkaavat, että mittatilaus- ja korjaustöihin voi ostaa lahjakortin.

– Tällä seudulla on aika vähän ompelupalveluita, ja samaan aikaan mittatilaus- ja korjaustöiden kysyntä on kasvanut. Ihmiset eivät enää osaa itse automaattisesti ommella. Samaan aikaan he haluavat olla ekologisia ja korjauttaa muuten käyttökelpoisen vaatteen, Mellin miettii.

Kierrätyskeskus on liiketilaksi hivenen syrjässä, mutta Mellin ja Koskinen pitävät paikkaa erinomaisena.

– Tiesin alusta saakka, että haluan liiketilan Kaarinasta. Tähän pääsee helposti sekä bussilla, autolla että kävellen tai pyöräillen, ja isot ikkunat tuovat valtavasti valoa, Kaarinasta kotoisin oleva ja nykyään Raisiossa asuva Mellin sanoo.

Carincan asiakkaat ovat tällä hetkellä pääasiassa Kaarinasta, Piikkiöstä ja Paraisilta. Yllättäen suurin osa on miehiä.

Teksti ja kuvat: Maria Kesti

Taidetta, käsitöitä, paistinpannuja ja Tom of Finland -lakanat

  • Taidetta: Kaarinasta voi hankkia taidetta esimerkiksi taiteen verkkokauppa Taikosta, Mökki Galleriasta ja Studio Musta Ketusta.
  • Tekstiilejä, keramiikkaa ja muuta kotiin: Kaarinassa on useita sisustusliikkeitä. Kaarinalaisia töitä saa muun muassa Tuorlan Majatalosta. Saija Palin valmistaa Piikkiössä design-keramiikkaa. Heirolista Krossista on saatavilla paistinpannuja ja muita keittiövälineitä. Kaarinalaisen Touko Laaksosen Tom of Finland -painatteiset lakanat ovat joululahja, joka annetaan pilke silmäkulmassa.
  • Puusepän taitoja on Särmä Kalusteilla. Yritys valmistaa mittatilauskalusteiden lisäksi puuesineitä.

Herkkukoriin

  • Palmuston pastat tulevat Kaarinasta Raadelmasta. Kaarinassa sijaitsevat myös Turun Kahvipaahtimo, Dennis Food Factory, Bioferme ja Sauvon Säilyke.
  • Lihaherkkuja Kaarinan Lihakaupasta.
  • Kaarinalaista hunajaa.
  • Leipomuksia Kaarinan useista leipomoista ja kahviloista.
  • Lahjakortti jäätelötehdas Popsiin, jolla on nykyään tehtaanmyymälä.

Kaarina-taloon ensimmäiset joulumyyjäiset

Kaarinalaisten itse tekemiä käsitöitä löytyy tulevana viikonloppuna Kaarina-talosta. Kyseessä on ensimmäinen kerta.

– Tätä oli meiltä kovasti toivottu. Nyt keräämme kokemuksia, ja todennäköisesti joulumyyjäisiä pidetään Kaarina-talossa myös jatkossa, kertoo Kaarinan kulttuurisihteeri Maija Leino.

Hän ei usko, että uudet joulumyyjäiset kilpailevat kaupungin ja Kaarina-Seuran yhdessä järjestämien Koriston Joulutallien kanssa. Myyntipaikat täyttyivät hetkessä.

Markkinahumun lisäksi ohjelmassa on muun muassa joulumusiikkia ja Fortnite-tanssityöpaja.

Myyjäiset 14.12. klo 10–15.