Kaarinantien ja moottoritien rampin liikennevalot käyttöön

0
Kaarinantien ja moottoritien rampin liikennevalot tulevat käyttöön torstaina.

Kaarinantien ja moottoritien rampin liikennevalot otetaan käyttöön torstaina. Liikennevalot toimivat ympärivuorokautisesti. Niiden toiminta säätelee automatiikka, joka mukauttaa toiminnan kulloisenkin liikennetilanteen mukaan.

– Liikennevalojen testaus tapahtuu torstaina käyttöönoton yhteydessä. Sen jälkeen valojen toimintaa seurataan vielä tehostetusti noin kuukauden ajan. Tarkempi liikennetekninen seuranta liikennevaloille tehdään 8.1.2020, kun liikenne on palautunut normaaliksi. Tänä aikana varmistamme, että valo-ohjaus toimii suunnitellulla tavalla eri liikennetilanteissa sekä liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta tarkoituksenmukaisesti, kertoo ITM Finlandin infrahankkeiden projektipäällikkö Olli Rossi tiedotteessa.

Kaarinantien uusien liikennevalojen rakentamisen perusteena ovat olleet liikenneturvallisuuden ja liikenteellisen toimivuuden varmistaminen. Valtatieltä 1 vasemmalle Paraisten suuntaan kääntyvä liikenne pääsee valojen avulla liittymään liikennevirtaan turvallisesti.

Rakennuttamisesta on vastannut ITM Finland ja rakennussuunnitelmien laatimisesta Varsinais-Suomen Ely-keskus.