Merja Auerista tuli yllätyksekseen rovasti

0

Kaarinan seurakunnan kappalaiselle Merja Auerille on myönnetty rovastin arvo. Asia tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

– Minulle soitettiin torstaina tuomiokapitulista ja kerrottiin, että arkkipiispa on myöntänyt minulle rovastin nimen ja arvon ja että onnittelulounaskutsu tulee postissa. Kirkon nettisivuilta sitten opiskelin, mitä se tarkoittaa, Auer kommentoi.

Aiemmin seurakunnat hakivat kirkkoherroilleen rovastin arvonimeä, mutta hakemisesta on luovuttu. Piispa myöntää rovastin arvonimen kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle, yleensä yli 50-vuotiaalle papille.

– Arvailuksi menee, missä olen erityisesti ansioitunut. Kun tätä mietin, mieleeni muistui, että olin kymmenkunta vuotta sitten mukana ideoimassa Syvemmälle pappeuteen -koulutusta tuomiokapitulissa. Sen jälkeen minun aloitteestani Kaarinan papit paneutuivat vuoden ajan messukäytäntöihinsä.

Auer sai tällä viikolla toisenkin uuden tittelin: hänestä tuli voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja, neljän vuoden opiskelun jälkeen. Hän on ollut myös mukana tuomassa arvostavaa vuorovaikutusta jumalanpalveluksiin Voimauttava valokuva kohtaa teologian -seminaarissa vuonna 2017.

Armahtavan katseen messu pidettiin Kaarinassa syksyllä, ja vastaava on tulossa myös toukokuussa.

Auer tuli Kaarinaan töihin adventtina 2002. Hän on kotoisin Helsingistä ja käynyt koulunsa Vaasassa.

Teksti: Maria Kesti