Oman kylän joulurauha julistettiin pienessä sateessa

0
Anni Saari toivoi joululahjaksi slimeä. Toiveet eivät aina ilahduta vanhempia varsinkaan silloin, kun ne jäävät kiinni kattoon.

Vuodesta 2002 järjestetty Piikkiön joulurauhan julistus pidettiin jälleen Piikkiön vanhan kunnantalon edustalla. Tapahtuma keräsi paikalle noin sata piikkiöläistä, ja sen järjestelyistä vastasi Kaarinan Yrittäjät ry.

Joulurauhan julisti Kaarinan Yrittäjät ry:n uusi puheenjohtaja Karoliina Heiskanen . Puheen kieli leikitteli Piikkiön murteella.

– Näin kauniiks lopuks toivotan kaikil kansal hyvää mielt. Unhotetaa ja annetaa antteeks, jos on ollu riiroi, ja vietetää sit oikkee rauhalline joulu, Heiskanen lopettaa puheensa.

Trubaduuri Rami Tapper lauloi jouluaiheisia lauluja. Ohjelmassa oli mukana myös joulupukin vierailu, tonttulakkikilpailu ja mahdollisuus päästä ratsastamaan minihevosilla. 5-vuotiaan Alina Jaatisen houkutteli paikalle lupaus siitä, että pääsee näkemään joulupukin.

– Tänäkin vuonna joulupukki on keskeinen osa joulunviettoa ainakin Alinalle. Keskeistä on myös se, että lähimmät sukulaiset tulevat kylään. Joulukuusi ja ruoka tekevät joulusta onnistuneen, Alinan mummi Maritta Jaatinen kertoo.

Jouluun on runsas viikko, ja sitä ennen on kaikenlaista hässäkkää joululahjojen ostamisen lisäksi.

– Joulua alustavat viikot ovat kiireisiä, ja juuri sen takia on tärkeää, että annamme piikkiöläisille mahdollisuuden kokoontua ja rauhoittua, Toni Pyökäri , yksi tapahtuman järjestäjistä, kertoo.

Piikkiöläisten luoma yhteisö on asia, jota piikkiöläiset arvostavat ja pitävät tärkeänä.

– Joillekin tämä tapahtuma on tärkeä juuri siksi, että piikkiöläisyyttä vaalitaan. Kaikki tuntevat toisensa ja olemme kuin oma pieni kylä, Pyökäri täsmentää.

Piikkiöläiset osaavat myös arvostaa tällaisia tapahtumia.

– Hieno tapahtuma, kaikki oli hienoa, iloitsee 8-vuotias Anni Saarinen.

Teksti ja kuvat: Ada Potinkara