Pääkirjoitus: Joulu, jossa viihdyt

0

Millaisen joulun aiot viettää? Onko se sellainen kuin oikeasti haluat? Jos vietät joulua yksin tai pienessä piirissä, olet avainasemassa vaikuttamassa siihen, millainen joulu tulee. Voit toki sopeutua muiden toiveisiin tai tehdä mitä tykkäät. Jos joulusi näyttää yksinäiseltä ja vaisulta, oletko miettinyt, voisitko hakeutua jonnekin, missä on ovet kaikille avoinna?

Kannatko ehkä huolta siitä, että jouluhankinnat ovat liian kalliita? Muistathan, että on monia tahoja, jotka voivat tarvittaessa auttaa. Muistathan myös sen, että vaikka mainosmaailmassa tarjotaan sitä ja tätä, kaikki ymmärtävät, että vähempikin riittää.

Muutamia vuosia sitten luin, että kiiltokuvissa nähtyä joulua ei ole missään. Jos joku luulee, että on, kannattaa tekeytyä tontuksi ja mennä kurkkimaan ikkunan taakse. Aniharvan joulu on yhtä juhlaa ja kimmellystä. Hetkistä nauttimisen ja myös hetkissä löysäämisen taidot ovat niitä, joita joulu oikeasti kaipaa.

Mitä jos päätät tänä vuonna asennoitua jouluun kuin vanhaan tuttuun? Ota joulumielen eväiksi rento olo, ystävällinen ja avulias asenne muita kohtaan ja pidä siitä kiinni kävi, miten kävi. Joulunvieton paras resepti on pitkä pinna ja rento fiilis. Tekemisiä voi jakaa ja jäljet ehtii siivota myöhemminkin. Joulussa ei pitäisi olla mitään sellaista, mikä on jotenkin pakko. Joulu muuttukoon sen mukaan, miltä sinusta ja läheisistäsi tuntuu.

Muista, että lapsille tärkeintä on tunnelma ja vanhempien läsnäolo. Ne on helppo järjestää, kunhan rentoutuu.

Hyvää joulua!

Taina Tukia