Tähden tähdistä kirkkaimman voi askarrella vaikka kierrätysmateriaaleista

0
Tove Jansén on tehnyt paperitähtiä nelisen vuotta. Paperitähdet sopivat pikkulahjoiksi, kuusenkoristeiksi, ikkunaan tai vaikka joulukortiksi.

Kaarinalainen Tove Jansén nauttii siitä, että saa tehdä kotiinsa joulun. Erilaista joulusisustustavaraa onkin kertynyt melkoisesti.

Ihan vielä samaan aikaan kauppojen suunnilleen juhannuksena alkavan joulusesongin kanssa Jansén ei kotiaan koristele, vaan juhlalle on pyhitetty ainoastaan joulukuu.

Nelisen vuotta sitten hän huomasi sattumalta paperisen joulutähden mallin, ja sen jälkeen paperitähtiin on saatu lähipiirissä tottua.

–Tähän vuodenaikaan innostun niitä yleensä tekemään. Tähtiä on kiva näyttää ihmisille, sillä vaikka ne vaikuttavat ehkä monimutkaisilta, moni yllättyy, kuinka simppeliä niiden tekeminen lopulta onkaan, Jansén sanoo.

Pientä harjoittelua tähtien tekeminen hänen mukaansa kuitenkin vaatii.

– Kyllä tällaisen silti puolessa tunnissa askartelee, Jansén sanoo esitellen Marimekkokuvioista paperitähteä.

Tähti on tehty postissa tulleen katalogin sivusta. Erilaisia kuvastoja putoilee postilaatikkoon reippaasti erityisesti joulun alla. Periaatteessa tähden voi Jansénin mukaan tehdä mistä tahansa paperista: Kaarina-lehdestä, pokkarista tai vaikka vanhasta virsikirjasta.

– Sehän tässä on myös kiva, että näitä voi tehdä ympäristöystävällisesti kierrätysmateriaaleista.

Åbo Akademissa projektikoordinaattorina työskentelevä Jansén kertoo, että askartelun ja erilaisten yksinkertaisten käsitöiden parissa myös rentoutuu.

– Se on eräänlaista mindfulnessia.

Teksti ja kuvat: Mikko Perttunen

Katos ohje jutun lopusta: näin teet paperitähden 

 

Tarvikkeet:

  • Paperia, askartelukartonkia, tapettia tai kierrätyspaperia
  • Sakset
  • Liima
  • Neula ja lanka