Tanssiparketeilta tuli nelosvoitto ja cup-kannu

0
Yleisen sarjan cup-kilpailun latinalaistanssifinalistiparit palkintojenjaossa. Vasemmalta voittajat Iida Johansson - Henrik Saastamoinen, Sinikka Riskilä - Otto Hanski, Laura Rietz - Nicklas Kekki ja Assi Rusi - Julius Toivanen. He kaikki edustavat kaarinalaista Fregolina-seuraa.

Naantalin Maijamäen liikuntahallissa viime lauantaina järjestetyissä tanssiurheilukilpailuissa kaarinalaisen Tanssiurheiluseura Fregolinan yleisen sarjan neljä paria nappasi mykistävän nelosvoiton latinalaistansseissa. Menestystä ei puuttunut muiltakaan kaarinalaisilta tanssijoilta.

Suurimman potin nappasi Fregolinan Henrik Saastamoinen ja Iida Johansson . Pari voitti Naantalissa ylivoimaisesti yleisen luokan sekä vakio- että latinalaistansseissa ja vielä molempien tanssimuotojen yleisen cupin mestaruuden maksimipistein.

Parien tuloksiin laskettiin mukaan tämän vuoden aikana kisatuista kuudesta osakilpailusta viiden parhaan kilpailun tulokset yhteen.

Vasta tämän vuoden alusta nuorisosta yleiseen sarjaan noussut pari on nopeasti ottanut paikkansa maan tanssieliitissä. Pari oli tyytyväinen niin lauantain kisaan kuin koko kilpailukauteen.

– Emme odottaneet, että nuorisosta noustuamme olisimme heti kärkitasoa myös yleisessä sarjassa.

Saastamoisen ja Johanssonin takana latinalaistansseissa olivat Fregolinan parit Otto Hanski – Sinikka Riskilä, Nicklas Kekki – Laura Rietz ja Julius Toivanen – Assi Rusi. Viimeksi mainittu kaksikko onnistui hyvin myös vakiotansseissa, jossa pari sijoittui toiseksi.

Myös Seniori 2-, 3- ja 4-luokissa ratkaistiin Naantalissa cup-sarjojen voittajat. Näistä yksi voitto tuli Kaarinaan, kun turkulaista Tanssiurheiluseura Boleroa edustava paimiolais-kaarinalainen pari Jouni Lehtiranta ja Maarit Nurmi otti voiton Seniori 3 -luokan latinalaistansseissa selkeällä eli 14 pisteen erolla kakkospariin.

– Tänään saimme hyvän tanssifiiliksen päälle ja energiaa riitti loppuun asti. Varsinkin finaalikierrokseen olemme tyytyväisiä, Maarit Nurmi kertoi komea cup-kannu sylissään.

Muissa sarjoissa kultaiset pokaalit saavuttivat piikkiöläinen Benjamin Ahti parinsa Hede Liis Kilpin kanssa (Bolero) sekä Juniori 1 B -luokan vakiotansseissa ja yleisessä D-luokassa Joonas Niemi ja Mona Haataja (Fregolina). Ahti ja Kilp saavuttivat lisäksi latinalaistansseissa hopeaa.

Tyytyväinen Juoniori 2 -luokassa saavuttamaansa pronssimitaliin olivat myös pari Elias Haapalainen ja Linnéa Ahti (Bolero).

– Polvivaivojen takia on kilpailemisessa ollut aika pitkä tauko, joten oli kiva päästä taas kisalattialle, Piikkiössä asuva Linnéa Ahti sanoi.

– Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen, jossa tavoittelemme finaalipaikkaa oman ikäsarjamme latinalaistanssien SM-kilpailuista.

Useimpien vakio- ja latinalaistanssiparien seuraava tähtäin on tammikuussa 18.1. Boleron järjestämissä GP-kilpailuissa Raision Kerttulan liikuntahallissa. Näihin kisoihin saapuu eri ikäsarjojen parhaimmisto kilpailemaan paremmuudestaan ja arvokilpailuedustusten kannalta tärkeistä ranking-pisteistä.