50/50 Bistro muuttaa Verkatehtaan kupeeseen ja laajentaa

0
50/50 Bistron yrittäjät Tommi Hirvonen ja Henrik Kalliola esittelivät uutta ravintolaansa Kaarina-lehdelle heinäkuussa 2019.

Kaarinan Littoisten iltaravintola 50/50 Bistro muuttaa. Littoistenjärventien ja Uuden Littoistentien risteyksessä viime kesänä aloittanut ravintola siirtyy neliöiden perässä Littoistenjärven toiselle laidalle, Verkatehtaan kupeeseen.

– Neliöt ja keittiön kapasiteetti alkoivat yksinkertaisesti loppua kesken. Isompien catering-tilausten yhteydessä meni kymmenkunta sulaketta päivässä. Siinä mielessä muutto on iloinen asia, että se osoittaa myyneemme kapasiteetin edellisessä kiinteistössä loppuun, yrittäjä Tommi Hirvonen iloitsee.

50/50 Bistron erikoisuutena on ollut menu, jonka tuotteista puolet on ollut alusta asti vegaanisia. Syksyllä kokeiluun otettu lounastarjoilu aiotaan ottaa testiin myös Verkatehtaan puiston eteläpäässä uudessa kiinteistössä, joka vapautui tyhjilleen parturi-kampaamon lopetettua toimintansa.

– Lounas ei osoittautunut syksyllä kovin tuottavaksi, mutta aiomme ainakin kokeilla sitä myös uudessa tilassa. Aika näyttää, minkälainen kysyntä lounaalle siellä puolella Littoisia on, Hirvonen miettii.

50/50 Bistron työntekijämäärä on Hirvosen lisäksi neljä. Muuton myötä tarve lisäkäsille nousee.

– Etsimme vielä paria palvelutiskivastaavaa. Iso etu on, jos heillä olisi kokemusta esimerkiksi työskentelystä kauppahallissa.

Hirvosella on selkeät suunnitelmat vuoden 2020 varalle. Uusi ravintola avaa ovensa Littoisissa helmikuun ensimmäisenä päivänä, ja kaksi kuukautta sen jälkeen hänen toinen pitkäaikainen haaveensa oman kyläkaupan avaamisesta toteutuu Turun Satavan saaressa.

– Siihen liittyy myös ruokatarvikkeiden maahantuontia Euroopasta, ja parhaassa tapauksessa voidaan päästä nollahävikkitilanteeseen, kun kaupan varastolta voidaan siirtää tai myydä ylijäämää suoraan ruokaravintoloihin. Tämä visio on kytenyt mielessäni jo pidemmän aikaa. Toinen tärkeä tavoite on yhteistyön viritteleminen paikallisten urheiluseurojen, Kaarinan Uran ja LTU:n kanssa, Hirvonen kertoo.

Teksti Jan Sundman, kuva Kaisu Hautamäki