Ala-Lemun kartanon kiisteltyä kaavaa puidaan keskiviikkona

0

Ala-Lemun kartanon maille ravintolatallin lähistölle aiotaan kaavoittaa asuntoja. Kaupunkikehityslautakunta käsittelee tänään kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa.

Ala-Lemun kaavaprosessista on käyty kovaa vääntöä, ja esimerkiksi kaavan käynnistämissopimus oli syksyllä kaatua kaupunginhallituksessa. Kaava pääsi silloin eteenpäin vain siksi, että puheenjohtajan ääni ratkaisi.

Nykyisessä kaavassa alue on yhdessä päärakennuksen kanssa osoitettu matkailu-, kulttuuri- ja opetuspalveluille. Kaikkia rakennusoikeuksia ei ole käytetty. Tulevassa kaavassa paikalle aiotaan 190 uudelle asukkaalle asuntoja, käytännössä pientaloja ja palveluasuntoja. Lisäksi varaudutaan kevyen liikenteen reittiin, joka tulisi Lemuntien varteen tai alueen läpi.

Muutoksia on tulossa Ala-Lemun kartanokorttelin pohjois- ja itäosaan kuuden hehtaarin kokoiselle alueelle. Alueella on tällä hetkellä ravintolatallirakennuksen lisäksi peltoa ja omenapuita.

Kaava ei koske kartanoa tai rantaa. Päärakennuksen on tarkoitus toimia jatkossakin kokous- ja juhlatilana. Maanomistaja Lemon Kartano Oy haluaa miljööstä monipuolisen matkailun ja palvelujen alueen ja teki aloitteen uudesta kaavoituksesta.

Mikäli osallistumis- ja arviointisuunnitelma menee läpi, kaavan osalliseksi voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteessa kaavoitus@kaarina.fi. Kaavan osallisia ovat ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava vaikuttaa huomattavasti. Osalliset saavat osallistua kaavan valmistelutyöhön ja lausua siitä mielipiteensä.

Kaava valmistunee syksyllä 2021.