Häh: Milloin Hovirinnan rannalle tulee uusi sauna ja ravintola?

0
Hovirinnan rannassa uitiin ilman saunaakin maanantaina 20.1.

Hovirinnan ranta on kunnostettu ja valmis, mutta vanhassa saunassa saunotaan edelleen eikä ravintolaa ole.

Tekninen lautakunta keskeytti rantaravintolahankkeen toukokuussa, kun kävi ilmi, että siitä ei voitu tehdä annetulla budjetilla sellaista kuin oli aiottu. Onkohan hanke sen jälkeen edennyt?

– Alkuperäisen suunnittelijan kanssa on keskusteltu hyvässä yhteisymmärryksessä siitä, miten rakennuksen hintaa saisi laskettua vaadittavat 25–30 prosenttia. Muuta ei muiden työkiireiden vuoksi ole ehditty tehdä, vastaa Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari .

Hän ei halua arvioida, milloin uuteen saunaan pääsisi aikaisintaan saunomaan. Ensi kesäksi ei enää onnistu, ja tiukkaa on myös kesän 2021 kanssa.

Kun toimittaja kävi rannalla maanantaina aamupäivällä ottamassa kuvaa, veteen oli juuri pulahtamassa karaistunut avantouimari, joka ei saunaa tarvinnut. Nimettömänä pysytellyt uimari kertoi, että kun sauna oli viime lauantaina lämpimänä, rannan parkkipaikat olivat olleet aivan täynnä, kuin kesällä. Harmillisesti nykyinen sauna on kuitenkin aivan liian pieni.

Teksti ja kuva: Maria Kesti