Heijastinrata korvasi Piikkiössä lumileikit

0
Heijastinradan viimeisellä rastilla voi jättää terveisiä ja kertoa, mitä tykkäsi radasta. - Toi on mun tarhakaveri, Aamu kertoi, kun Ville oli lukenut viimeisimmät terveiset.

Mitä voi leikkiä ulkona, kun ei ole lunta vaan pelkkää pimeää? Raadelmassa keksittiin, että pimeän voi selättää heijastimilla. 41-vuotias Ville Mäki ja 5-vuotias Aamu Helminen ovat rakentaneet heijastinradan lapsille ja perheille.

– Alun perin sellaisen teki eräs naapurin täti. Viime viikolla, kun aioimme mennä kokeilemaan sitä, niin hän olikin jo ehtinyt kerätä ne pois. Ehdotin, että jos tehtäisiinkin ihan oma rata, ja Aamu innostui kovasti, Ville kertoo.

Kotoa löytyi seitsemän heijastinta, jotka ripustettiin lähimetsään polun varteen. Pimeässä kunkin heijastimen kohdalta pystyy taskulampulla näkemään jo seuraavan.

Aamu keksi, että radasta tehtäisiin samalla tehtävärata. Esimerkiksi yhdellä rastilla ohjeistetaan ”Hypi yhdellä jalalla!”, toisella: ”Uskallatko sammuttaa taskulampun?”.

– Some-huomion suuruus tuli sitten ihan yllätyksenä, kun linkkasin radasta Facebookiin Piikkiön ilmoitustaululle. Siihen tuli vartissa 70 tykkäystä. Lupasin, että jos tykkäyksiä tulee yli sata, niin teemme toisenkin radan. Tykkäyksiä on jo liki kolmesataa, Ville kertoo.

Rata löytyy metsäkaistaleelta Hartmanintie 7:n ja Asessorinpolun välistä.

Ville kiittelee paikallista yrittäjää Johannes Iljankaa siitä, että tämä lahjoitti heijastimet myös toista rataa varten. Sille mietitään sellainen paikka, että siitä ei tule häiriötä alueen asukkaille. Alkuperäistä rataakin on jo pidennetty.

– Me on käyty se kolme kertaa läpi pimeällä, eikä mua pelottanut yhtään, Aamu kertoo.

– Se oli hassua kun yhdellä rastilla oli se tehtävä, että ”kuuntele metsän ääniä”, niin ne linnut lensi just silloin meidän pään päältä ja rääkyivät!

Teksti ja kuva: Kylli Salo