Hovirinnan ranta pääsi valtakunnalliseen kisaan

0
Hovirinnan rannan tyyli on moderni ja kulmikas. Tammikuisena maanantaina otetussa kuvassa näkyy rannan pukukoppeja.

Hovirinnan viime kesäksi valmistunut ranta on kisaamassa Vuoden ympäristörakenne 2019 -tunnustuksesta. Tuomaristo valitsi Hovirinnan rannan 20 ehdokkaasta viiden kärkeen.

”Hovirinnan kaupunkiranta on rento ja viihtyisä oleskelu- ja tapahtumapaikka. Vaiheittain toteutettava ranta-alueen kunnostus on tehnyt aiemmin keskeneräisen oloisesta ja kuluneesta rannasta meriterassin, merellisen olohuoneen veneilijöille, ulkoilijoille, uimareille ja tapahtumien järjestäjille”, luonnehditaan kisasivustolla.

Rannan ilmoitti kisaan kaupungin luvalla rannan suunnittelija Leena Bunner Inaro Arkkitehdeistä, aiemmalta nimeltään Serum Arkkitehdeistä.

– Kuka tahansa voi ilmoittaa kohteen kilpailuun, mutta useimmiten ilmoittajana on toiminut kohteen suunnittelija tai tilaaja, kertoo Tiina Kaskiaro Rakennustuoteteollisuus RTT Ry:stä.

”Hyvä ympäristörakentaminen luo viihtyisyyttä, se on toimivaa ja turvallista. Sitä on helppo huoltaa”, luonnehditaan kisasivustolla.

Samasta tunnustuksesta kilpailevat Helsingissä sijaitsevat Lasipalatsin tapahtuma-aukio, Lauttasaaren kartanoalueen peruskorjaus, puistokansi Bryga sekä Stoan aukion perusparannus.

Viime vuonna kisan voitti Tampereen Vuolteentori, joka on kovaan käyttöön rakennettu betoni- ja luonnonkivipinnoitettu tori. Pääsääntöisesti voitto on mennyt isoihin kaupunkeihin, ja vain kerran aiemmin sen on saanut Kaarinan kokoinen kaupunki, Ylöjärvi.

Voittaja julkistetaan 12.2. Jyväskylässä Viherpäivillä.

Parhaasta ympäristöteosta on kilpailtu 29 vuotena. Kilpailun järjestävät Betoniteollisuus ry, KIVI ry ja Puutarhaliitto ry. Lisäksi tuomaristossa on mukana edustajat Suomen Arkkitehtiliitosta, Suomen Maisema-arkkitehtiliitosta, ympäristöministeriöstä, Viherympäristöliitosta ja lehdistöstä.

Teksti ja kuva: Maria Kesti