Kaarinalaistanssijat edustavat vuoden ensimmäisissä GP-kilpailuissa

0
Iida Johansson ja Henrik Saastamoinen Fregolinasta tähtäävät SM-finaalipaikkaan.

Raisiossa on mahdollista nähdä lauantaina 18.1. huippuluokan vakio- ja latinalaiskilpailuja, kun Tanssiurheiluseura Bolero isännöi vuoden ensimmäisiä GP-kilpailuja.

Kaarinalaisesta Fregolina-seurasta on kisassa vahva edustus, erityisesti yleisessä sarjassa. Suurimmat etukäteisodotukset on parilla Henrik Saastamoinen – Iida Johansson , joka edellisissä, marraskuussa käydyissä kilpailuissa sijoittui vakiotansseissa neljänneksi ja latinalaistansseissa kuudenneksi.

– Tämä kilpailu on myös hyvä harjoitus helmikuun alussa järjestettäviin latinalaistanssien SM-kilpailuihin. Viime vuonna emme siellä selviytyneet kuuden finalistiparin joukkoon, mutta nyt finaalipaikka on alkuvuoden päätähtäin, Saastamoinen kertoo.

Kaarinalaisväriä kisaan antavat myös järjestävää seuraa Boleroa edustava Benjamin Ahti parinsa Hede-Liis Kilpin kanssa (juniorisarjassa), Otto Ståhlberg parinsa Kelly Hallikin kanssa (yleinen sarja) sekä Maarit Nurmi parinsa Jouni Lehtirannan kanssa (seniorisarja).

Kaikkiaan kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 95 paria, joista viisi saapuu Virosta.

Kilpailut alkavat lauantaina Kerttulan liikuntahallissa klo 10, ja viimeiset palkintosijat selviävät iltaseitsemän tienoilla.

– Bolerolle kilpailujen järjestäminen on aina kunnia-asia, ja kilpailuista halutaan tehdä niiden arvon mukaiset, seuran puheenjohtaja Satu Sillsten kertoo.

Kilpailuja varten on tehty ennakkovalmistautumista viikkokausia, ja pitkän kilpailupäivän aikana vapaaehtoisten työpanos on korvaamattoman tärkeää.

Vuonna 1974 perustetun Boleron ydintoiminnan muodostaa tanssiurheilu ja kilpatanssi. Seurassa on jäseniä tällä hetkellä noin 300. Toiminnan pääpaikka on Turussa Uhrilähteenkadulla. Lisäksi Bolerolla on toimintaa Kaarinassa, Paimiossa ja Pöytyällä.

Teksti: Jouni Lehtiranta