Kaupunginhallitus: Piispanlähteen kouluun maalämpö mutta ei S2-luokan sisäilmaa

0
Yläkoulun uudisosa tulee kuvassa näkyvän rakennuksen vasemmalle puolelle.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hankkia Piispanlähteen uusiin koulutiloihin maalämmön, jota täydennetään kaukolämmöllä. Lisäksi tutkitaan, olisivatko aurinkopaneelit mahdollisia.

Tätä ehdotti Hannu Rautanen vihreistä. Maalämmölle tulee 500 000–600 000 euron ylimääräinen hintalappu, mutta se maksaa itsensä takaisin kymmenessä vuodessa.

Sen sijaan vihreiden toinen ehdotus, että kouluun olisi hankittu tyydyttävän eli S3-luokan sisäilman sijaan hyvä sisäilma S2, ei saanut muita puolueita innostumaan. Se olisi tuonut lisähintaa 4 miljoonaa euroa. Ehdotus hävisi äänin 10–3.

S3-tasolla sisäilma täyttää säännösten vähimmäisvaatimukset. Ilma saattaa ajoittain tuntua tunkkaiselta, ja ylilämpeneminen on yleistä kuumina kesäpäivinä.

Lopullisen päätöksen Piispanlähteen koulun hankesuunnitelmasta tekee valtuusto.

Vanha alakoulu eli entinen Piispanristin ala-aste on tarkoitus purkaa. Tilalle rakennetaan uudiskoulu. Lisäksi yläkoulua eli entistä Vaarniemen yläastetta laajennetaan ja peruskorjataan.

Hankkeelle on varattu 30,4 miljoonaa euroa. Kuluja tulee arvion mukaan kertymään yhteensä 35 miljoonaa euroa, kun mukaan lasketaan väistötilakulut ja kalustehankinnat.

Piispanlähteen yhtenäiskoulun oppilasmäärän on laskettu nousevan viidessätoista vuodessa 700:sta 1160:een.