Koulut ja oppilaat: haluatteko kirjoittaa Kaarina-lehteen?

0
5.2. ilmestyvän Kaarina-lehden nettiartikkelit ja diginäköislehti ovat kaikille ilmaisia.

3.–7.2.vietetään Sanomalehtiviikkoa, jolloin kouluissa tutustutaan median työskentelyyn. Sanomalehtiviikon kunniaksi myös 5.2.2020 ilmestyvän Kaarina-lehden verkkoartikkelit ja diginäköislehti ovat luettavissa ilmaiseksi.

Ilmainen näköislehti löytyy ensi viikolla osoitteesta www.tilaajapalvelija.fi/lue.

Lisäksi osana Sanomalehtiviikkoa koululaiset ja opiskelijat voivat vuoden ajan kirjoittaa artikkeleita, jotka julkaistaan oikeissa lehdissä. Oppilaiden artikkelit pääsevät Kaarinassa paikallislehteen, mikäli opettaja valitsee julkaisuksi Kaarina-lehden Päiväni journalistilla -sivustolla.

Jos artikkeleita tulee useita, Kaarina-lehti valitsee niistä vain osan julkaistavaksi.

Millaisiin asioihin Kaarinassa lapset ja nuoret kaipaavat muutosta? Mihin he tahtovat vaikuttaa? Mihin asioihin päättäjien pitäisi pureutua? Mikä ilahduttaa, yllättää tai hämmentää? Kaarinalaiset lukevat mielellään koululaisten ajatuksista.

Lähde mukaan jutuntekijäksi:

Varmimmin oppilas saa oman juttunsa saa Kaarina-lehteen , kun se käsittelee jotain kaarinalaista ilmiötä tai kaarinalaisia ihmisiä.

Yhden artikkelin suosituspituus 300–2000 merkkiä.

Muistakaa mukaan jutun tekijöiden, haastateltavien ja kuvissa näkyvien henkilöiden etu- ja sukunimet. Lähikuvia ei saa julkaista kysymättä lupaa kuvassa näkyviltä henkilöiltä.

Lisätietoja voi kysellä sähköpostilla osoitteesta toimitus@kaarina-lehti.fi.

Sivusto löytyy osoitteesta https://paivanijournalistina.fi. Sivusto on käytössä vuoden loppuun saakka.