Marja-Helena Salmion kolumni: Ilolla!

0

Minulla kaiken kattavana ilon ja kiitollisuuden aiheena ovat vapaaehtoisemme, jotka ovat toimineet SPR:n monissa, monissa tehtävissä.

Perinteikäs ystäväpalvelu on osoittautunut entistä tarpeellisemmaksi. Vaikka yksinäisyys ei olekaan synonyymi yksinololle, kaveria aina silloin tällöin tarvitaan. Yhteinen kauppareissu, lukuhetki, ulkoilutuokio tai maailmanparannus kahvikupposen äärellä ovat voimaannuttavia elämyksiä. Yksinäisyyttä karkottavat myös Hyvinvointikahvilan vapaaehtoiset hauskoilla ohjelmallisilla tapaamisilla palvelutori Eerikissä sekä Lähituvan vapaaehtoiset harrastusvinkkeineen.

Monikulttuurisuustoiminnan vapaaehtoiset ovat oivia esimerkkejä rajojen kaatajista – nimittäin kulttuurien välisten rajojen. Kun tutustuu, niin lähestyy! He ovat myös arkipäivän kulttuurilähettejä ja taitotaikureita. Kieli-, käsityö- ja muut arjen taidot siirtyvät iloisessa seurassa huomaamatta osallistujalta toiselle.

Oman lukunsa muodostavat Läksyhelpin vapaaehtoiset, joiden ohjauksessa luvut, laskut ja pelit sujuvat.

Terveyspisteiden vapaaehtoiset ovat sinnikkäästi kehittäneet pisteiden palveluja. Mitä kaarinalaiset tarvitsisivat terveytensä ylläpitämiseen ja edistämiseen? Uudet innovaatiot ovat päätyneet jopa Punaisen Ristin valtakunnalliseen ohjelmaan.

Sydäntä sykähdyttävä onnistuminen oli Kaarinan nälkäpäiväkeräyksemme tulos. Kaarina oli keräystuloksessa Varsinais-Suomen piirin selkeä kakkonen. Hopea ei ole häpeä tässä kisassa, koska ykkösenä oli Turku. Tosin samalla täytyy todeta, ettei tämä ole kilpailu, vaikka tuloksia tuleekin vilkaistua tästäkin näkökulmasta.

Nälkäpäivässä kerätyillä varoilla olemme voineet vuoden aikana auttaa Kaarinassa kolmen tulipalon uhreja. Auttamisen mahdollisuuksia paransi Varasto, jonka vapaaehtoiset välittävät materiaalisia lahjoituksia niitä tarvitseville.

Suurta iloa on tuonut koulujen ylijäämäruokaa jakavien vapaaehtoisten toiminta. Jokaiselle koulupäivälle on riittänyt jakaja. Tämä on arjen ilmastotekoja parhaimmillaan, puhumattakaan siitä, että veroeuroja ei solahda biojäteastiaan.

Sykähdyttäviä myyjäisiä, kirpputoreja, koulutuksia, juhlia, vierailuja, on järjestetty yksin ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa, toteuttajina tapahtumavapaaehtoiset.

Mahtavat kiitokset kaikille vapaaehtoisillemme! Kiitos myös jäsenillemme, joiden maksamien jäsenmaksujen turvin voimme toimia. Kaikkien panos on arvokas.

Väitetään, että mielipahaan voi kuolla. Toivottavasti sydämen paisuminen ilosta ja kiitollisuudesta ei ole terveydelle vaarallista. Jos on, olen mennyttä kalua!

Marja-Helena Salmio

Punainen Ristin Kaarinan-Piikkiön osaston pj.