Mielipitei: Oppilaan kannattaa hakea Niemenkulman kouluun

0

Kaarinan kouluihin ilmoittautumisen ollessa käynnissä ajatuksiimme nousee jälleen Piikkiön Niemenkulman koulun tilanne. Koulu saatiin pelastettua syksyllä säästötoimien piiristä. Uutisointi esimerkiksi Paijulan kyläkoulun lakkauttamisesta Nousiaisissa sekä syntyvyyden laskun aiheuttamasta oppilaskadosta kuitenkin herättää huolta.

Niemenkulman lähes satavuotias hirsikoulu on rakenteiltaan moitteettomassa kunnossa, mitä ei voi sanoa monestakaan koulurakennuksesta tänä päivänä. Pienestä oppilasmäärästä huolimatta Niemenkulman koulu toimii erittäin kustannustehokkaasti verrattuna muihin kouluihin.

Kyläkouluksi Niemenkulman koulun sijainti on oivallinen etenkin opintaipaleen alussa oleville. Idyllisen pelto- ja metsämaiseman keskeltä matka Piikkiön keskustaan on pyörällä taitettavissa. Lapsiperheitä houkuttelevia omakotitalotontteja on kaavoitettu lähes näköetäisyydelle koulun pihasta.

Opetusryhmät ovat pienet, henkilöstö on omistautunut työlleen ja opetus on yksilöllistä. Niemenkulman koulua leimaa erityinen yhteisöllisyys, mikä näkyy esimerkiksi välitunneilla; kaikenikäiset leikkivät keskenään eikä kiusaamista esiinny.

Pienille koululaisille tärkeän iltapäiväkerhon tarpeellisuus ja sen merkitys koulun vetovoimaan on tiedostettu. Jotta kouluun olisi jatkossa tulijoita, Niemenkulman koulun vanhempainyhdistys on aktivoitunut tilanteen korjaamiseksi jo ensi syyslukukauteen mennessä.

Piikkiön Niemenkulman koulu on kaunis, terve sekä hyvällä tavalla perinteikäs koulu, joka tarjoaa kaikilla mittareilla laadukasta opetusta ja kasvatusta. Niemenkulman koulun merkitystä alueen vetovoiman ja hyvän maineen lisääjänä ei kannata väheksyä.

Harmillisesti uusille Piikkiöön muuttaville tai muuttaneille asukkaille Niemenkulman koulu tuskin on tuttu. Koulua ei tiettävästi juuri piikkiöläisissä esikouluissa mainosteta tai edes mainita vaihtoehtoisena koulutien aloituspaikkana. Huhujen mukaan Niemenkulman koulussa ei olisi tilaa tai omaksi lähikouluksi merkitty koulu olisi oppilaalle ainoa vaihtoehto. Tilanne kuitenkin on, että Niemenkulmassa koulupaikkoja on tarjolla ja uusia koulutulokkaita tarvitaan.

Niemenkulman koulun vanhempainyhdistys