Milloin nopeusrajoitukset palaavat normaaleiksi 110-tiellä Piispanristillä?

0
Piispanristillä on väistelty tietöitä.

110-tietä eli Uudenmaantietä ajavat ovat joutuneet Piispanristillä väistelemään tietyömaata. Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen tieyhteyksiä.

Tietöiden piti olla valmiina jouluksi, mutta työmaa on yhä käynnissä. Projektipäällikkö Sakari Hurskainen, miksi viivästys?

– Keliolosuhteiden vuoksi. Syksyn ja ”talven” vesisade viivästytti liimattavien kiveysten asentamista ja ajoratamerkintöjen tekoa. Lisäksi vesisade on vaikuttanut päällystämisiin.

Nyt on sovittu, että työt valmistuvat tammikuun aikana. Tien pohjoispuolella Nautikulman alueella tehdään vielä pieniä muutostöitä keväämmällä.

Liikennevalojen kanssa voi senkin jälkeen olla vaikeuksia, jos kaikkia tarvikkeita ei saada ajoissa.

Milloin nopeusrajoitukset palaavat normaaliin?

– Kun sääolosuhteet sallivat ajoratamaalusten tekemisen. Voi mennä kevääseen.

Lukija valitteli Piispanristin alikulkutunnelin olematonta valaistusta. Aamulla alkukulkutunnelissa on ollut todella pimeää. Mistähän on kyse?

– 110-tiellä on ollut kaapelivika. Normaalisti alikulkutunnelin valot ovat päällä niinä aikoina, kun myös tievalaistus on päällä.

Missä seuraavaksi 110-tiellä on työmaa?

– Kun 110-tien Piispanristin ja Paraistentien liittymien liikennevalot saadaan kuntoon, seuraavaksi asennetaan katokset Nummenniityn, Kuhilastien, Korronniityntien, Soukkion, Tuorlan, Rungon ja Puostantien linja-autopysäkeille.

Teksti ja kuva: Maria Kesti