Häh: Milloin Oskarinaukion kerrostaloja ryhdytään rakentamaan?

0
Oskarinaukiolle on valmistunut ensimmäinen neljästä uudesta kerrostalosta (kuvassa taustalla). Kolmen muun kerrostalon rakennustyöt ovat vasta suunnittelupöydällä. Nimettöminä pysyttelevät rouvat ovat seuranneet torilla keskustan rakentumista.

Kaarinan aiemman pääkirjastorakennuksen kohdalle on noussut uusi, Pohjola Rakennus Suomi Oy:n valmistama kerrostalo, jota on alettu kaarinalaisten kesken kutsua Mehiläisen taloksi. Mehiläinen Oy muuttaa talon alakerrokseen helmikuussa.

Lisäksi Oskarinaukiolle on kaavoitettu kolme muuta kerrostaloa, joiden rakennustöistä ei ole näkynyt viitteitä. Huhuja liikkuu, että työmaat ovat viivästyneet tai että näitä kerrostaloja ei rakennettaisikaan.

– Kyllä nämä kerrostalot ovat Oskarinaukiolle tulossa, korjaa Pohjola Rakennuksen Länsi-Suomen hankejohtaja Antti Saarinen.

– Neuvotteluja käydään parhaillaan seuraavan kerrostalohankkeen käynnistämisestä. Pieni tauko kuitenkin tulee.

Aikataulu on hitaampi kuin alun perin suunniteltiin. Asuntomyyntiä ovat hidastaneet kilpailijoiden samaan aikaan valmistuvat hankkeet Kaarinan keskustassa. Asuntokauppa ja rakentamistahti on Turun seudulla myös yleisesti hidastunut. Lisäksi Pohjola Rakennuksen organisaatiomuutos vaikutti aikatauluihin.

Suunnitelmissa on, että toinen kerrostalo alkaisi nousta loppuvuonna 2020.

– Tavoitteena on, että yksi kerrostalo valmistuisi vuodessa, Saarinen kertoo.

Mikäli aikataulu pitää kutinsa, viimeinenkin Oskarinaukion kerrostalo olisi muuttovalmis vuonna 2025.

Teksti ja kuva: Maria Kesti