“Tavoite uudelle vuosikymmenelle on se, että kaarinalaiset voivat olla ylpeitä Kaarinasta”

0
Eveliina, Axel ja Adela Järvenpää, Hugo Palmu ja Tiina Rundelin vastaanottivat uuden vuoden iloisin mielin.

Uutta vuotta juhlittiin parintuhannen kaarinalaisen voimin jälleen Kaarina-talon edustalla viime tiistaina uudenvuodenaattona. Lapsille suunnatun uuden vuoden vastaanottajaisten järjestämisestä vastasi Kaarinan kaupunki.

Juhlimisen aiheena oli uuden vuoden lisäksi uuden vuosikymmenen aloittaminen. Tapahtumaa tähditti Valkeavuoren musiikkiluokkalaiset ja Crazy Cat Ladies -kuoro, jotka esiintyivät punaisella parvekkeella.

– Kello kahdeksan ilotulitukset sopivat uneliaimmille, kun muut räjäyttävät ilotulituksensa vuodenvaihteessa, Kaarinan kulttuuritoimittaja Maija Leino kommentoi.

Perheillä on monenlaisia perinteisiä tapoja viettää omaa uutta vuottaan. Tavat ja toiveet muuttuvat, kun perheeseen tulee lisäystä.

– Lapsien myötä uuden vuoden juhliminen on muuttanut muotoaan. Ennen oli isot juhlat, mutta nyt vietämme uutta vuotta yhdessä perheen kesken, Linda Keihäs kertoo.

Keihään perheessä ilotulituksen tärkeys korostui erityisesti lasten tulon myötä.

– Toivon uudelta vuodelta sitä, että olisi enemmän aikaa viettää perheen kanssa, kun viime vuosi on ollut niin työntäyteinen. Lisäksi haluaisin oppia elämään hetkessä, Eveliina Järvenpää kertoo.

Uusi vuosi antaa mahdollisuuden omien tavoitteiden asettamiselle ja uudelle alulle.

– Oma vuositavoitteeni vuodelle 2019 oli oman talon ostaminen ja se löytyikin Kaarinasta, Tiina Rundelin kertoo.

Harri Virran mukaan Kaarina poikkeaakin muista Suomen kunnista ja kaupungeista siten, että sen vuosittainen väkiluvun kasvu on ollut jo pitkään positiivista eikä tähän ole odotettavissa muutosta tulevanakaan vuosikymmenenä.

Myös Kaarinan kaupungilla on omia tavoitteita tulevalle vuodelle. Harri Virta kertoo uuden vuoden puheessaan, että Kaarina lisää esimerkiksi terveyskeskuksen ja kotihoidon resursseja sekä rakentaa uusia päiväkoteja.

– Kulttuurin puolesta tavoitteemme uudelle vuodelle on se, että Kaarinassa tapahtuu paljon. Kun eri kulttuuritoimijat, kuten kulttuuriyhdistykset, tekevät hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa, voidaan luoda monipuolista toimintaa, joka tavoittaa kaikenikäisiä ihmisiä. Tavoite uudelle vuosikymmenelle on se, että kaarinalaiset voivat olla ylpeitä Kaarinasta, Leino kertoo.

Teksti ja kuvat: Ada Potinkara