Tyrskähdetty: Varauskirjat Kaarinassa väärinpäin eikä tietöistä tiedä

0

Kaarinan pääkirjaston käyttäjänä kummeksun uutta tapaa varaushyllyn kirjojen kyljellään olosta. Ennen kirjat olivat pystyssä hyllyllä ja varauslapusta oli helppo löytää oma kirja. Olen auttanut ikäihmisiä, joiden niska ei ole taipunut tarpeeksi etsiessä kirjaa.

Vaativaa voimistelua

Aina tuntuu Kaarinassa olevan jokin tietyö jossain. Eikö kaupunki ja ELY voisi tiedottaa pienistäkin projekteista, niin tietäisi mennä toista reittiä?

Autokuski

 

Kirjaston vastaus Tyrskähdykseen:

Sen jälkeen, kun kirjastojen varaukset tulivat lakisääteisesti maksuttomiksi, varausten määrä on moninkertaistunut vuosittain. Uuteen Kaarinan pääkirjastoon kuvittelimme varaavamme reilusti tilaa varatulle aineistolle. Viime vuonna tila loppui, ja varauksia on jouduttu sijoittamaan tilapäisesti muun muassa kärryihin. Takahuoneessa saattaa seisoa tilan puutteen takia jopa 30 kuljetuslaatikkoa odottamassa purkamista hyllyihin.

Kun varauksia on tavattoman paljon, eivät asiakkaat aina tahdo löytää varauksiaan, välillä hyvinkin sekaisin olevista varaushyllyistä. Toivomme, että mahdollisimman monet asiakkaistamme opettelisivat käyttämään omaa varausnumeroaan. Tämä helpottaa varausten noudossa.

Kirjojen poikittaisasettelu on kokeilu. Jos se osoittautuu huonoksi, palataan vanhaan.

Ritva Nurminoro

Kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja