112-päivä tulee, oletko valmis? Puuhaa ja tietoa turvallisuudesta Kaarinassa aikuisille ja lapsille

0

Tiistaina 11.2. on jälleen 112-päivä, jolloin Suomessa kampanjoidaan turvallisuuden puolesta. Kaarinassa turvallisuustapahtumia löytyy Kaarina-talosta ja Kiesistä.

Kaarina-talossa Rantakulman VPK järjestää koko perheen tapahtuman. Kaarina-talolta löytyy askarteluhuone, arjen turvallisuustietoa ja sopimuspalokuntatoiminnan esittelyä. Paloautokin on paikalla, ellei se joudu lähtemään sammutustöihin.

Kiesin tapahtuma on enemmän suunnattu aikuisille, ja sen järjestää SPR:n Kaarinan ja Piikkiön osasto. Esko Vihervä neuvoo, millaisiin seikkoihin kodissa tulee kiinnittää huomiota, että voi estää tapaturmia, esimerkiksi kaatumisia ja putoamisia. Esko ja Lea Leiwo neuvovat, miten antaa ensiapua tavallisissa kotitapaturmissa, kuten miten sitoa tavallisia haavoja tai hoitaa venähdyksiä. Kerrataan myös, milloin soitetaan apua numerosta 112.

– Tapaturmia sattuu eniten kotona, siksi niiden ehkäiseminen on otettu päivän teemaksi, Lea Leiwo taustoittaa.

– Ttiesitkö myös, että 112- numerosta saa avun Suomen lisäksi koko Euroopassa?

Tapahtuma Kaarina-talolla klo 17.30–19 ja Kiesissä klo 10.30–11.45. Vapaa pääsy.