”Ei tarvitse olla jo valmiiksi taitava, kun tulee mukaan”– Kaarina-lehti kysyi, yhdistykset vastasivat

0
Juha Halmiainen ja Erja Vuorinen Tanssiseura Sekahausta.

Kulttuuri- ja harrastetorille Kaarina-talolla kokoontui tammikuun lopussa yli parikymmentä Kaarinassa toimivaa tahoa esittelemään omaa toimintaansa. Moni kaarinalainen ei tiedä kaupunkinsa monista harrastusmahdollisuuksista, ja torin tavoitteena olikin auttaa löytämään itseä kiinnostavia uusia harrastuksia. Tapahtuma antoi myös harrastusten tarjoajille väylän tutustua muihin yhdistyksiin.

Tanssiseura Sekahaku, 1700 jäsentä, vastaajina Juha Halmiainen ja Erja Vuorinen:

Parasta yhdistyksessänne? Tanssin ilo, laaja tarjonta ja iloiset vapaaehtoiset toimijat.

Milloin yhdistyksenne oli viimeksi pulassa ja miten pulma ratkaistiin? Yhdistyksemme ei ole ollut koskaan pulassa.

Mitä väärinkäsityksiä on? Ihmiset ajattelevat, että pitäisi osata tanssia, kun he tulevat meidän kursseillemme. Päätarkoituksenamme on jakaa tanssin iloa kaikille, ja jokainen voi oppia tanssimaan.

Mitä monet kaarinalaiset eivät teistä tiedä? Kurssille voi tulla yksin, eikä omaa paria tarvitse olla valmiiksi, koska kaikki tanssivat kaikkien kanssa.

Tätä tapahtumaa ei kannata missata: Littoisten lavan kesäkauden avajaistanssit.

Kaarinan oppaat, kymmenkunta jäsentä, vastaajina Lea Heinonen-Eerola, Ritva Mutanen ja Minna Saarinen:

Parasta yhdistyksessänne? Parasta on se, että saamme kertoa Kaarinasta.

Milloin yhdistyksenne oli viimeksi pulassa ja miten pulma ratkaistiin? Opas ei joudu pulaan. Joskus tosin käy niin, että ihmisiä tulee enemmän kuin bussiin mahtuisi. Sitten vain järjestämme uuden kierroksen niille, jotka eivät mahtuneet edelliselle kierrokselle.

Mitä väärinkäsityksiä on ollut? Ei ole ollut.

Mitä monet kaarinalaiset eivät teistä tiedä? Monet eivät tiedä, että meillä on tarjolla toimintaa ympäri vuoden. Jotkut saattavat ajatella, että kesäisin linnanraunioilla järjestettävät opastukset ovat ainoa kohteemme, koska se on tunnetuin.

Tätä tapahtumaa ei kannata missata: Oppaan päivän Kuninkaantien kiertoajelu 22.2.

Kaarinan Taitoluistelijat, 360 jäsentä, vastaajina Marko Särkelä ja Salla Sergelius:

Parasta yhdistyksessänne: Yhteisöllisyys, taito ja ahkeruus.

Milloin yhdistyksenne oli viimeksi pulassa ja miten pulma ratkaistiin? Emme saaneet MM-mitalia. Todellinen ongelma on harrastetilan puute. Luistelijamme joutuvat lähtemään treeneihin lähikuntien halleihin ja myös Turkuun asti.

Mitä väärinkäsityksiä on? Negatiivisia valmennuskulttuurin asioita yleistetään liikaa. Yleisellä tasolla haluaisimme, että keskustelu siitä, mitä seurassa tapahtuu, olisi avoimempaa.

Mitä monet kaarinalaiset eivät yhdistyksestänne tai lajistanne tiedä? Seurassamme tehdään valtavasti vapaaehtoisesti työtä. Kaikki muu pyörii vapaaehtoisvoimin, ja ainoat, joille maksamme palkkaa, ovat valmentajat.

Tapahtuma, jota ei kannata missata: seuran Kevätnäytös 21.3.

Mökki Galleria, vastaajana taiteilija Sibel Kantola:

Parasta työssäsi: Uusien uusien ihmisten tapaaminen, piirtäminen ja luovuus.

Milloin Mökki Galleria oli viimeksi pulassa ja miten pulma ratkaistiin? Silloin, kun Mökki Galleria avattiin vuonna 2017, mökin korjaus oli hankalaa ja kallista. Onneksi ihmiset ovat pikkuhiljaa löytäneet Mökin olinpaikan ja tulijoita on tullut enemmän.

Mitä väärinkäsityksiä on? Ihmiset luulevat, että Mökki Galleriaan olisi pääsymaksu. Mökissä voi kuitenkin olla kuin omassa kodissaan.

Mitä monet kaarinalaiset eivät yhdistyksestänne tai lajistanne tiedä? Mökki sijaitsee Rauhalinnassa. Siellä on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely ja herkkuillat. Jotkut myös luulevat, että yhden kirjan tekemiseen menee vain vähän aikaa, kun työstämiseen oikeasti menee noin vuosi.

Mitä tapahtumaa ei kannata missata? Ehdottomasti herkkuillat! Niissä on eri teema joka päivä ja jokaiseen illalliseen kuuluu 10 ruokalajia. Kokki tulee Etelä-Afrikasta. Hän on ollut hollantilaisen suurlähettilään henkilökohtainen kokki ja tehnyt ruokaa myös Brittien ja Hollannin kuninkaallisille.

Kaarinan kuvaajat, 33 jäsentä, vastaajina Mirjo Kanervavuori, Hanna Voutilainen, Sunneva Ollila ja Maija Tuominen:

Parasta yhdistyksessänne: Aktiivisuus, toisilta oppiminen ja valokuvat.

Milloin yhdistyksenne oli viimeksi pulassa ja miten pulma ratkaistiin? Ei ole ollut ennen vaikeuksia, mutta jos Puntarin toiminta lakkautetaan, meillä ei ole tiloja kokoontua.

Mitä väärinkäsityksiä on? Ihmiset luulevat, että ottaisimme jäseniksi vain hyviä kuvaajia tai niitä, joilla on järjestelmäkamera. Myös kännykällä saa todella hyviä kuvia.

Mitä monet kaarinalaiset eivät lajistanne tiedä? Jäseniltojen lisäksi teemme myös kuvausretkiä, joihin voi osallistua. Nytkin on suunnitteilla muutama retki saaristoon.

Tapahtuma, jota ei kannata missata: Meillä on näyttelyitä Kaarinassa paljon ympäri vuoden.

Kaarinan Voimistelijat, 189 jäsentä, vastaajana Maija Sarén:

Parasta yhdistyksessänne: Liikunnan ilo, lähiliikunnan tuottaminen ja yhdessä tekeminen.

Milloin yhdistyksenne oli viimeksi pulassa ja miten pulma ratkaistiin? Viime kesänä oli ryhmien ohjaajista pulaa, mutta johtokunnan yhteistyöllä saatiin kaikille ryhmille uudet ohjaajat.

Mitä väärinkäsityksiä on? Että meillä ei olisi toimintaa miehille. Olemme aloittaneet ohjelmistossamme esimerkiksi toiminnallisen treenin torstaisin Piispanlähteen alakoululla, ja se sopii erinomaisesti sekä naisille että miehille.

Mitä monet kaarinalaiset eivät yhdistyksestänne tai lajistanne tiedä? Meillä on alkanut uusi ryhmä, jossa on lasten telinevoimistelua 5-6 vuotiaille.

Tapahtuma, jota ei kannata missata: Kesäkuussa kesäjumpan aloitus Keskusliikuntapuiston takanurmella tiistai-iltaisin.

Teksti ja kuvat: Ada Potinkara