Fazer sulkee Kaarinan tehtaan lokakuussa

0
Fazer osti kaarinalaisen Biofermen Yosa-tuotteineen maaliskuussa 2017. Arkistokuva.

Fazer sulkee Kaarinan tehtaansa ja siirtää toiminnot Korian tehtaalleen. Piispanristin tehdas suljetaan lokakuun lopussa. Fazer kertoi päätöksestä tiistaina iltapäivällä.

Fazer kertoo, että se on neuvotteluiden päättymisen jälkeen harkinnut tilannetta ja keskusteltuja vaihtoehtoja Fazer Yosa -kauratuotteiden tuotannon tehostamiseksi ja kasvun mahdollistamiseksi, ja päättänyt sulkea Kaarinan tehtaan ja siirtää toiminnot Korian tehtaalleen.

Tehtaan sulkeminen koskee noin 50 työntekijää. Yt-neuvotteluiden piirissä olivat kaikki Kaarinan tehtaan työntekijät, joista 23 vakituisessa työsuhteessa ja 25 määräaikaisia tai tarvittaessa töihin kutsuttavia.

Yhtiön mukaan Kaarinan tehtaan laajentaminen ja modernisointi vaatisi mittavia investointeja, joita tehtaan nykyisessä sijainnissa on vaikea toteuttaa.

– Maidottomat, kaurapohjaiset tuotteet ovat avainroolissa liiketoimintamme kasvussa sekä kotimarkkinoilla että kansainvälisesti. Maidottomien tuotteiden kokonaismarkkinat kasvavat Länsi-Euroopassa yli 17 prosenttia vuosittain. Valttejamme kiristyvässä kilpailutilanteessa ovat vahva asiantuntemus kauraliiketoiminnassa, kuluttajalähtöinen tuotevalikoima ja vahvat brändit. Samaan aikaan meidän on varmistettava asemamme kiristyvässä kilpailutilanteessa ja tuotannon kilpailukyky sekä mahdollistettava tarvittavat tuotannon lisäinvestoinnit ja täytettävä kiristyvät laatu-, turvallisuus- ja ympäristövaatimukset, sanoo Fazer Lifestyle Foodsin toimitusketjun johtaja Heli Anttila.

Fazer lupailee tukea irtisanottaville.

– Tuemme henkilöitä ja haluamme edesauttaa heidän mahdollisuuksiaan työllistyä uudelleen. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä alueen työvoimahallinnon kanssa ja pyrimme tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan työtä muista Fazerin yksiköistä, Anttila kertoo Fazerin tiedotteessa.

 

Fazer osti kaarinalaisen Bioferme Oy:n maaliskuussa 2017. Yrityskaupassa Yosa-kauratuotteet siirtyivät Fazerille.

Kesällä 2019 Fazer osti korialaisen perhemeijeri Kaslinkin. Korialla sijaitseva tuotantolaitos on erikoistunut kasvipohjaisten elintarvikkeiden valmistukseen.