Harry Potter vie kaarinalaisnuorison torstaina Tylypahkaan

0
Mikail Yurtakulin istui lajiteltavaksi Kaarina-talossa vuonna 2018. Kaikessa viisaudessaan lajitteluhattu luokitteli pojan Rohkelikkojen tupaan.

Pääkirjastossa kävijöiden kannattaa torstaina varautua maagisiin hetkiin – ja melkoiseen tungokseen. Kaarina-talossa pidetään silloin yksi vuoden suurimmista tapahtumista: Harry Potterin Kolmivelhoturnajaiset.

Ohjelmassa on kouluihin lajittelua, liekehtivää pikaria ja ilmoittautumista turnajaisiin, lohikäärmeiden etsimistä, pinssipajaa, vedenalaista tehtävää, ennustuspajaa, oman räyhääjän askartelua sekä koulujen välistä tietovisaa. Päivän päätteeksi katsotaan elokuva Harry Potter ja liekehtivä pikari.

J. K. Rowlingin seitsemänosainen Harry Potter -fantasiakirjasarja julkaistiin 1997–2007. Kirjojen suosio on ollut maailmanlaajuisesti ylittämätön, ja kirjat innostivat myös pojat lukemaan. Kaarina-taloon tapahtuma on aiemmin kerännyt lähes tuhat velho-oppilasta.

Kolmivelhoturnajaiset Kaarina-talossa 6.2. Pajat ovat auki klo 15–17.50, tietovisa ja arvonnat klo 17.30–18.15, elokuva klo 18.30–21. Vapaa pääsy. Järj. Kaarinan kaupunki.