Kaarina hieroo sopimusta, jotta Valkeavuoren palloiluhalli vedettäisiin pois markkinaoikeudesta – valittaja suostuvainen

0
Tähän Valkeavuoren palloiluhallin on tarkoitus nousta.

Kaarinan tekninen lautakunta saa ensi tiistaina pohdittavakseen, suostuuko Kaarina sopimukseen Lehto Tilat Oy:n kanssa.

Lehto veti Kaarinan markkinaoikeuteen Valkeavuoren palloiluhallista. Lehto koki hävinneensä perusteettomasti tarjouskilpailun Peab Oy:lle.

Neuvottelujen jälkeen Lehto on kuitenkin tarjonnut sovintoa, jossa yritys vetää valituksensa markkinaoikeudesta kokonaisuudessaan pois. Tällöin voitaisiin palata alkuperäiseen suunnitelmaan, jossa Peab rakentaa palloiluhallin. Vastavuoroisesti kaupunki maksaisi Lehdon tähänastiset oikeudenkäyntikulut, noin kymmenentuhatta euroa.

Teknisen lautakunnan pohjaehdotuksena on, että kaupungille on edullisinta tarttua sovintoehdotukseen.

Palloiluhallin rakennustöiden piti alkaa jo vuodenvaihteessa, mutta valituksen vuoksi työt siirtyvät vähintäänkin ensi syksyyn.

Kaarina haluaa kiirehtiä hanketta sekä järjestääkseen noin tuhannelle Kaarinan keskustan koululaiselle viimeinkin asianmukaiset liikuntatilat että saadakseen opetusministeriöltä halliin satojentuhansien eurojen verran avustusta. Avustuksen arvioidaan olevan todennäköinen, mikäli varmuus urakoijasta saadaan nopeasti.

Markkinaoikeuden ratkaisu tulisi avustuksen kannalta näillä näkymin liian myöhään. Lisäksi on  mahdollista, että valittajan vaateet menevät osittain tai kokonaan läpi, ja pahimmassa tapauksessa tarjouskilpailu pitäisi järjestää uudelleen. Hallin valmistuminen lykkäytyisi 1,5–2 vuodella.

Lehto valitti markkinaoikeudelle siitä, että Peabin palonesto- ja sammutusjärjestelmä ei vastaa lain vaatimuksia eikä jakoseinien määrä tarjousta. Lisäksi kaupungin vaatimukset olivat Lehdosta epäselviä.