Kaarina-lehden päätoimittajasta JSN:n varapuheenjohtaja

0
Taina Tukia

Julkisen sanan neuvosto valitsi 5.2. ensimmäiseksi varapuheenjohtajakseen Kaarina-lehden ja Kunnallislehden päätoimittajan Taina Tukian .

Neuvosto valitsee varapuheenjohtajansa keskuudestaan vuodeksi kerrallaan.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi nimettiin Kalevan vastaavan päätoimittajan Kyösti Karvosen .

JSN:n uutena puheenjohtajana aloitti vuoden alussa Eero Hyvönen . Hän siirtyi JSN:n johtoon Yle Metropolin ja Suomi-deskin päällikön tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut esimerkiksi Helsingin Sanomien päätoimittajana.

Neuvostossa on 13 jäsentä.

JSN on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama itsesäätelyelin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Kantelun voi neuvostolle tehdä kuka tahansa, jonka mielestä mediassa on loukattu hyvää journalistista tapaa.

JSN:lle tehtiin viime vuonna yhteensä 249 kantelua. Neuvosto otti käsittelyyn 53 kantelua.