Kaarinalaiset tutkijat saavat oman yhdistyksen – perustamiskokous keskiviikkona

0

Kaarinaan perustetaan näillä näkymin uusi yhdistys, joka on tarkoitettu kaarinalaisille tutkijoille. Perustamiskokous pidetään tänään keskiviikkona.

– Tarkoituksena on edistää vapaata tieteellistä tutkimusta paikallistasolla ja paikallisen yhteisön tuella, selittää yhdistystä ajava Irma Wendelin .

Yhdistykseen voi liittyä kuka tahansa yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut tutkijasielu, olipa sitten sosiologi, humanisti, biologi tai vaikkapa ekonomi.

– Nykyiset ja ikuiset opiskelijat ovat yhtä tervetulleita, Wendelin kommentoi.

Ideana on tehdä tutkimusta, joka tavalla tai toisella liittyy Kaarinaan tai Kaarinan seutuun. Voi olla kiinnostunut arkipäivän menosta tai vaikkapa kulttuurimaisemaan liittyvistä havainnoista. Tutkimusta voi tehdä yksin, pareittain tai ryhmässä, verkon avulla tai ilman. Tutkimuseettisiä periaatteita on kuitenkin noudatettava.

Rahoitusta ei ole tarkoitus hakea.

Wendelin itse on yhteiskuntatieteilijä, valtiotieteiden tohtori ja erikoistunut koulutukseen ja työhön liittyviin kysymyksiin. Hänellä on kahdenkymmenen vuoden kokemus tutkijana ja opettajana Turun, Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. Nyt hän toimii vapaana tutkijana.

Kaarinan tutkijoiden perustamiskokous Kaarina-talon kokoustila Kukkarisalmessa ke 19.2. klo 17.

Teksti: Maria Kesti